Bugünkü Sözcü Gazetesi 6. Adana Uluslararası Lezzet Festivali’ni gündemine taşıyıp sert eleştiride bulundu. Haberde yoksulun sofrası ve festival şatafatı kıyaslandı. 

O haber şöyle: 

Adana Valiliği, bu yıl 6.'sı düzenlenen Lezzet Festivali için hiçbir masraftan kaçınmadı. Yiyecek stantları, birbirinden güzel ve leziz yemeklerle dolup taşarken, dar gelirli binlerce aile sofraya bir kapyemek koyabilme derdinde. Kurulan stantlarda Adana'nın zengin yemek kültürü hiçbir masraftan kaçınılmayan yüksek bütçeli organizasyonlarla gerçekleşirken, envai çeşit yiyeceklerin, kebapların, tatlıların yer aldığı etkinlik alanına sadece birkaç kilometre uzakta oturan 11 nüfuslu Çiftçi ailesinin sofrasında ise yemek değil adeta dert kaynıyor.

SADECE KOKLUYORUZ

SÖZCÜ'ye konuşan asgari ücretli Mehmet Çiftçi, “Çocuklarımı götürmeye kalksam canları çekecek. Fakat hiç alamayacağım için çocuklarım iç çekip boş mideyle dönmek zorunda kalacaklar. Parası olanlar yiyip içiyor. Bize ise sadece kebap tezgahlarından yükselen dumanların kokusunu çekmek kalıyor” diye konuştu. Günübirlik işlerde yevmiyeli çalışan 60 yaşındaki baba Muzaffer Çiftçi de “Lezzet festivali varmış, bizim haberimiz yok. Biz karnımızı bile doyurmakta güçlük çekiyoruz. Valilik oraya trilyonlar harcayacağına bizim gibi garibanları doyursa daha iyi olmaz mıydı?” dedi.

CHP’Lİ BŞB NEDEN HABERDE YOK! 

Ancak haberde eksik olan noktalar vardı. Adana Valiliğinin himayesinde daha önce beş defa gerçekleştirilen festivalin ana sponsoru CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi idi. 

İlçe belediyeleri de sponsorlar arasındaydı. 

Lezzet Festivali kapsamındaki etkinliklere Adana Valisinin yanısıra hem AK Partili hem CHP’li milletvekilleri de birlikte iştirak etti. Ancak haberde sadece iktidar partisinin milletvekillerinin fotoğrafının yayınlanması dikkati çekti. 

Festivalin İstanbul’daki tanıtımında şişe kıyma saplayıp Adana kebabının reklamını yapan CHP’li BŞB Başkanı Zeydan Karalar ve Adana milletvekillerinin adının haberde yer almaması dikkati çekti. 

Sözcü’ye, bu festivale CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da katıldığını hatırlatmak gerekiyor.