Türkiye Cumhuriyeti kimliğinizin son rakamına göre yapılacak para destekleriyle ilgili bilgi vereceğiz. Hatırlanacağı üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, kısa süre önce duyuruda bulunmuştu. Yapılan bu duyuruyla birlikte çeşitli detaylar da ortaya çıktı. Konuyla ilgili merak edilenleri aktaralım. Tarımsal destek ödemelerinin hangi tarihlerde ve neye göre ödeme yapılacağını merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

TC Son Rakamına Göre Para Hesabınızda!

Tarımsal destek ödemesi adı altında pek çok ödeme paketi devreye girdi. Bununla birlikte fındık alan bazlı gelir desteği de dikkat çekiyor. Eğer sizler de fındık alan bazlı gelir desteği almak isterseniz bu detaylara dikkat edebilirsiniz. TC numaranızın sonu 4-6-8 ile bitiyor ise 7 Nisan'da ödeme almış olmalısınız. Ancak 0 ve 2 ile bitiyorsa 14 Nisan 2023 tarihinde ödemenizi alacaksınız. Yani hali hazırda ödemeniz henüz yapılmamış demektir.

Çiftçilere Destek Sağlanıyor!

Tarımsal destek ödemesi ile birlikte çiftçilere büyük destek sağlanmaktadır. Bakanlık, bu konuda oldukça titiz çalışıyor. Çeşitli yardım paketleri üzerinden desteğini daima sürdürmektedir. Sizler de bu yardımı alabilmek adına bakanlık üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Resmi internet sitesi üzerinden detaylı bilgi alınması mümkün. Üretimin artırılması bu şekilde teşvik ediliyor. 

Nisan Ödemeleri Yapıldı mı?

Nisan ayı tarımsal destek ödemelerinin önemli bir kısmı yapıldı. Ancak birkaç gün içerisinde kalan kısmının da yapılması ve ay sonuna kadar tüm ödemelerin tamamlanması bekleniyor. Her ay düzenli olarak ödeme alan çiftçiler, aldıkları destek paketine göre de belirli bir miktar üzerinden yardım parasına sahip olmaktadır.