Adana Barosu eski Başkanı ve Adana Demirspor eski yöneticilerinden olan Avukat İbrahim Gazioğlu, haksız yere eloktronik biletinin bloke edilmesi nedeniyle Futbol Federasyonuna 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

Gazioğlu gelişmeyi şu şekilde değerlendirdi:

BEN KÜFÜR ETMEDİM AMA CEZA GELDİ

“Yıllardır sporun içindeyim. 1969 -70 Yıllarında Adana Demirspor altyapısında oynadım. 2005-2008 yıllarında Adana Demirspor’da yöneticilik yaptım. Maçları kesinlikle kaçırmam. Bu yıl da kombine biletimi maraton alt tribününden aldım. Geçtiğimiz haftalarda oynanan Ankaragücü maçında taraftarın çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle ceza geldi. Yani  117. Blok maçlara kapatıldı. Yani bloke edildi. Bu bende üzüntü yarattı. 117. Blokta o kadar insan var. Potansiyel suçlu değerlendirmesi hayatın olağan akışına aykırı.  Anayasaya aykırı diyebiliriz. Eşitlik ilkesine aykırı. Anayasanın 10. Maddesi ve 38. Maddesinde cezaların şahsi prensibi var.  Yine Türk ceza kanunun 20/1 maddesinde cezaların şahsi prensibi var.  Yani bir insan suç işlemişse cezalandıracaksın. İşlememişse cezalandırmayacaksın.  Ben küfür etmediğim, çirkin kötü tezahüratta bulunmadığım halde başkası bunu yaptığı için bende ceza aldım. Bu tamamen eşitlik ilkesine aykırı. Bundan dolayı 45 yıllık bir avukat olarak, baro başkanlığı yapmış biri ve  sporun içerisinde tanınan biri olarak maça gitmemekle ilgili manen huzursuz oldum.  Bana  -maça geliyor musunuz-  dediklerinde gelemiyorum çünkü elektronik biletim kilitlendiği için nedenimi iletiyorum. İnsanlarda benim de küfür ettiğimi düşünerek  bu şekilde benim hakkımda olumsuz düşünmüş olabilirler.  Ama hiçbir zaman bulunduğum konum itibariyle de çirkin ve kötü tezahüratta bulunmam.”  

KULÜP DE CEZA ALIYOR

“Bir de şu var. Böyle durumda binlerce taraftarın kartları bloke ediliyor ve maçlara giremiyorlar.  Ve 53. Maddede  kulübünde ceza alacağı yazılı. Hem kulübe hem de seyircinin maça girmesini engelliyorsunuz. Bu eşitlik ilkesine ve Avrupa insan hakları mahkemesinin çifte ceza ilkesine de aykırı.  Bu nedenle bunun da düzeltilmesi gerekir. Elbette biri dava açacaktı. İlk defa ben açıyorum.  Diğer seyircilerin de haklarını korumaya çalışıyorum. Hukukçu olmamdan dolayı bu beni çok yaraladı. Bende 1 liralık manevi tazminat davası açtım. Yakın zamanda Adana mahkemelerinde bu dava görülecek. Hak tecelli ederse tüm seyirciler bundan yararlanacaktır.”

Haber: Ergün KARA