Adana Baro Başkanlığı tarafından 02 - 08 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak "5 Ocak Kurtuluş Kupası Onuncu Avukat Spor Oyunları ve Kültür Sanat Festivali" Muharrem Gülergin Stadı’nda gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Adana Barosu, bu ve benzeri haberleri duyururken Türkiye genelinde yer alan Kürkçüler 1 Nolu T Tipi Cezaevi‘nde yaşanan, bilirkişi raporuyla sabit olan dayak ve eziyet iddialarına sessiz-duyarsız kalmayı tercih etti. 

Caner Ş. adlı mahkumun cezaevinde yaşadıkları gazeteci Alican Uludağ’ın kaleminden tüm Türkiye’ye duyuruldu. Haber, ulusal site ve televizyonların yanısıra yerel medyada da geniş yer aldı. 

Anca Adana Barosu geçmişteki duyarlılığını inkar edercesine bu konuda görüş belirttikten kaçındı. Hükumlü Caner Ş.’nin ailesi, “İşkence iddiası bir siyasi hükümlü için söz konusu olsaydı, Baro yine sessiz kalır mıydı?” sorusu soruyor. 

26 BARO’DAN, 61 TAKIM VE 1200 AVUKAT KATILIYOR 

Futbol, bisiklet turu, basketbol, masa tenisi, kadın – erkek voleybol ve satranç gibi sportif etkinliklerin yanı sıra sanatsal aktivitelerle dopdolu geçecek organizasyona 26 Baro’dan, 61 takım ve 1200 avukat katılıyor. 

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, açılış konuşmasında, turnuvaya katılan tüm takım oyuncularına, baromuzu temsil eden takımlarımıza ve organizasyonumuza emek ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Av. Gökayaz, “Sporun, ilişkilerin gelişmesinde bir tutkal görevi olduğunu biliyoruz. Barolar arası dostluk, spor ve kültürler arası ilişkilerin kurulması ve mevcut ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlayan bu tür etkinliklerin amacı; bir olmak, bir arada olmak, gönül gönüle olmaktır. Müsabakaların dostça, kardeşçe geçeceğine inancım tamdır.” dedi.