Ceyhan Belediyesi, çalışanlarına ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Geçen hafta memurlar için imzalanan toplu sözleşmenin ardından bu kez işçilerle bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ramazan Bayramı öncesi işçileri sevindirecek, çifte bayram yaşatacak bir sözleşmeye imza attı.

Belediyenin 430 işçisine yıl içerisinde 2 kez ödenen 10 günlük tediyeyi 4 kez olmak üzere 24 güne çıkaran Başkan Hülya Erdem, Türkiye’de hiçbir belediyenin uygulamaya koymadığı bir yeniliğe de imza attı. Başkan Hülya Erdem, Cumhuriyetin 100. yılına özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda işçilere bin lira ikramiye ödemesi yapacak. 100. Yıl nedeniyle 29 Ekim’de Türkiye’de ilk ve tek ikramiye veren belediye olacak Ceyhan’da işçiler bundan sonra her 29 Ekim’de ikramiye alacak.

Tediyenin ilk ödemesini Nisan ayı içerisinde yapan, Ceyhan’ın sorunlarını çözmek için gecesini gündüzüne katan işçilerin hakkını veren Hülya Erdem, 30 TL olan yemek parasını da 49 TL’ye çıkardı. 

TÜRKİYE’DE İLK…

Sözleşmede olmayan, ek protokole eklediği maddeyle 1 Mayıs işçi bayramında ve Cumhuriyetin 100. Yılında tüm işçilere toplamda 2 bin lira ödeme yapacaklarını ifade eden Başkan Hülya Erdem, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 100 lira olarak ödenen bayram harçlıklarını da Ramazan Bayramı için bin liraya, Kurban Bayramı için 2 bin 750 liraya çıkardıklarını müjdeledi.

Ceyhan Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Yaşar Gündoğdu, DİSK Genel İş Sendikası Adana 2 Nolu Şube Başkanı Serdal Çapar, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve belediye işçilerinin katıldığı toplu sözleşme töreninde ilkler yaşandı.

Ceyhan Belediyesi’ndeki temizlik işçisinin de en üst düzey bürokratın da emeğinin kendisi için aynı olduğunu dile getiren Başkan Hülya Erdem, “Biz yaşamı emekleriyle var eden, halkına milletine hizmet eden kamu emekçileriyiz. Bizler Ceyhan’da yaşıyoruz, Ceyhan’da doyuyoruz, Ceyhan’da çocuklarımızı büyütüyor, Ceyhan’da sevdiklerimizle mutlu günler yaşıyoruz. Fazladan yaptığımız her güzel şey, verdiğimiz tüm emekler, önce Ceyhan için, sonra çocuklarımız için, sonra ailelerimiz içindir” diye konuştu.

“Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insan var” diyen Çukurova Bölgesi’nin tek, Ceyhan Belediyesi’nin ilk kadın Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Benim çılgın projem insan. İnsana yatırım yapmak. İnsanların mutluluğuna, huzuruna, refahına, geleceğine yatırım yapmak. Biz asfaltı insanlarımız için döküyoruz, parklarımızı insanlarımız için güzelleştiriyoruz. Biz yaşamı, insanlık değerlerini ve insanlarımızın yaşam koşullarını yükseltmek için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.