Adana’nın Pozantı ilçe belediyesi tarafından bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan, vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek Psikolojik Danışmanlık Birimi açıldı.

Pozantı Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Birimi, Pozantılılara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Gündelik hayatımızda birtakım zorluklarla karşılaşılabiliyoruz. Kimi zaman bu zorlukların üstesinden kendimiz gelebilirken, kimi zaman bunlarla baş etmekte zorlanabiliriz. Bu gibi durumlarda profesyonel yardıma ihtiyaç duyulabiliyor. Tam da bu noktada bünyesinde pedagog bulunduran Pozantı Belediyesi ihtiyaç duyan herkese yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunu Psikolojik Danışman Beyza Yıldırım tarafından Pozantı Belediye binasında hafta içi her gün, mesai saatlerinde ücretsiz olarak çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik görüşmeler sağlanıyor.

Psikolojik Danışman Beyza Yıldırım, “Yaşadığınız durum veya durumlar size rahatsızlık veriyorsa, işlevselliğinizi etkiliyorsa, yaşam kalitenizi düşürüyorsa ve bu bir süredir devam ediyorsa psikolojik destekten faydalanılmalıdır.” Diyerek psikolojik destek almak isteyen vatandaşların 08:30 ile 17:00 saatleri arasında Pozantı Belediyesine ulaşarak bilgi ve randevu alabileceklerini söyledi.

Psikolojik Danışmanlık Birimi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay;

‘’Bölgemizde bir ilk olan Belediyemiz bünyesinde vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde hizmet verecek olan Psikolojik Danışmanlık Birimimiz Ocak ayı itibariyle hizmete açıldı. Günümüzde çocuklarımızın sorunları farklılaştı. Artık onlar sokakta oynamıyor, internet, bilgisayar, televizyon başında zaman harcıyorlar. Dolayısıyla sosyalleşemedikleri için birçok sorunu beraberlerinde getiriyorlar. Aile ne kadar sağlam olursa toplumumuzda o kadar sağlam olur. Hizmetimiz ailedeki sorunların dolayısıyla toplumdaki sorunların çözülmesine bir katkı sağlar temennisiyle hayırlı olsun diyorum. Pozantılı vatandaşlarımızın hiç çekinmeden başvurabilecekleri ve tamamen ücretsiz olan hizmetimiz ile her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.