Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, CHP’den Çukurova Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı. Önceki gün CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu’nu ziyaretinin ardından aday adaylık başvuru dosyasını teslim eden Ulaş Çetinkaya, Çukurova İlçesi’ne ‘Kent Vizyonu’ kazandırmak istediğini vurguladı.
Uzun süren çalışmalar sonucunda belediyenin mevcut durumunu detaylarıyla inceleyen, ilçenin coğrafi, sosyal ve demografik özelliklerinin yanı sıra Çukurova Belediyesi’nin mali durumunu ve 2014 seçimlerinden itibaren seçim analizlerini yaptıktan sonra aday adaylık başvurusunda bulunan Çetinkaya, “Çukurova Belediyesi Türkiye’nin önde gelen belediyelerindendir. Belediye hizmetlerinin kalite ve çeşitlilik açısından lider konumuyla örnek bir şekilde verilebilmesi için belediye yönetimine talibim” dedi.  İyiyi daha iyi yapmak ve konforlu kent hareketinin Türkiye’deki temsilcisi olabilmesi, yaşanabilir ve sürdürülebilir doğa dostu bir yaşamın belde sakinlerini memnun edeceği düşüncesiyle Çukurova Belediye Başkanı olmak istediğini kaydeden Çetinkaya, “Adana’nın planlı ve en önemli gelişme koridoru olan Çukurova’da Sosyal Demokrat belediyeciliğin farkını ileriye taşımak için, Çukurova ‘da var olan farklı sosyal kesimlerle birlikte girişimci iş yapma kültürünü geliştirmek ve birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak, bir arada mutlu bir kentte yaşama bilincini yerleştirmek önceliğimdir” diye konuştu.
“BAŞKANLIĞI EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIMA İNANIYORUM”
6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerden dolayı güvenli yaşam alanları oluşturulmasının gereğine işaret eden Ulaş Çetinkaya, şunları söyledi:
“Bu doğrultuda Çukurova’yı öncelikle afetlerden en az etkilenen ‘Dirençli Şehir’ durumuna getirerek güvenli yaşam alanları oluşturmak ve kenti planlamak için aday adayı oldum. Bütünşehir Yasası ile Çukurova’nın kırsal alanlarında üretimi artırmak, kentte gıda güvenliğini sağlamak istiyorum.  Çukurova’nın modern kent yaşamı daha iyi düzeye ulaştırılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çukurova İlçesi ve Adana İlindeki gücünü ve oy oranını arttıracağıma inanıyorum. Belirttiğim hedeflere ulaşmak için mesleğim Şehir Plancılığı ve Coğrafi Bilgi Sistemi Uzmanı olduğundan, Adana Büyükşehir Belediye Meclis CHP Grup Başkan Vekili deneyimimle, mesleki birikimimle, dinamik bir yapıyla, yerel yönetimlerdeki deneyimimle ve Çukurovalı olarak belediye başkanlığı görevini en iyi şekilde yapacağıma inandığım için adayım.”