Adana'da "yan bakma" meselesi yüzünden 1,5 yıl önce öldürülen 12 yaşındaki Boran'ın davasında üst mahkemenin itirazı üzerine iki katile verilen ceza 16 yıl 8'er aya yükseltildi. 

2021 yılında merkez Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, dolmuş bekleyen Boran Özdemir (12), o sırada ekmek almak için fırının önünde bekleyen Ö.T.'nin (16) "Ne bakıyorsun" demesi üzerine arlarında tartışma çıktı. Boran Özdemir, tartışmanın büyümesi üzerine çevredeki markete sığındı. Bir süre geçtikten sonra marketten çıkan Özdemir'e Ö.T. ve kardeşi N.T. (15) saldırdı. Çıkan arbedede iki kardeş., Boran Özdemir'i 3 yerinden bıçakladı ve kafasına odunla vurdu. Özdemir kanlar içerisinde yere yığılırken, Ö.T. ile kardeşi N.T. olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Özdemir, ambulansla Şehir Hastanesi 'ne kaldırıldı. Ancak Boran Özdemir, tüm müdahalelere rağmen 4 Eylül'de hayatını kaybetti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri N.T. ile ağabeyi Ö.T.'yi gözaltına aldı. 2 kardeş tutuklandı. 

Sanık iki kardeş 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 10'ar yıl hapis cezası aldı. Özdemir ailesi bu cezayı az bularak üst mahkemeye başvurdu. Üst mahkeme bu cezayı bozdu. Yerel mahkeme bu kez sanıklara 16 yıl 8'er ay hapis cezası verdi.

Ancak bu kadar da maktülün ailesini memnun etmedi. objektifa.com ‘a konuşan anne Raziye Özdemir, katillerine verilen cezanın çok az olduğunu onlara en ağır cezanın verilmesi gerektiğini hatta idam edilmesini istediklerini söyledi.