Takım içi transferlere yönelen Galatasaray'da Fernando Muslera ve Torreira'nın ardından Barış Alper Yılmaz'ın da takımda kalması konusunda anlaşma sağlandı. Bu sezon neredeyse tüm mevkilerde forma giyen Barış Alper Yılmaz, bu anlamda Teknik Direktör Okan Buruk'un da joker oyuncusu oldu. 

AVRUPA'NIN İLGİ ODAĞI

Sağ bek, sol bek, sol açık, forvet... Barış Alper Yılmaz'ı bu mevkilerde görürseniz şaşırmayın. Çünkü nerede ihtiyaç varsa orada da Barış Alper Yılmaz var. İki sezon önce Keçiörengücü takımında 2.1 milyon euroya transfer edilen Yılmaz, hem ligdeki hem de Avrupa'daki performansıyla büyük beğeni topladı. Şampiyonluk yolunda kritik gollere imz atan Barış Alper Yılmaz, Avrupa'nın dev kulüplerini de peşine takmayı başardı. Galatasaray'ın iç sahada oynadığı birçok maçı Avrupa'nın önemli kulüplerinin temsilcileri takip etti. 

SACHA BOEY TARİFESİ UYGULANACAK

Galatasaray'ın, 2.1 milyon euroya transfer ettiği Barış Alper Yılmaz'la olan sözleşmesini 2026 yılına kadar uzatması bekleniyor. Bunun esas nedeni Yılmaz'ın iyi perfomansının yanında transfer sürecinin yıldız isimlerden olmasının beklenmesi. Özellikle güçlü fiziğiyle şimdiden Crystal Palace, Milan gibi kulüplerin dikkatini çeken Yılmaz, önümüzdeki sezon transfer döneminde pazarlıkların ortasında yer alacak. Galatasaray da bu sürecin kazananı olmak istiyor. Bu sebeple Sacha Boey'i 30 milyon euroya Bayern Münih'e satan Gaaltasaray, benzer bir rakam karşılığında Barış Alper Yılmaz'ı bırakacak.

MAAŞINDA ARTIŞ YAPACAK 

Aksam.com.tr'nin Sabah.com.tr'den derlediği habere göre, Sabah'ta yer alan habere göre; Fernando Muslera ve Lucas Torreira ile yeni sözleşme konusunda anlaşmaya varan Galatasaray, Barış Alper Yılmaz ile de el sıkıştı. Sarı-kırmızılılar, milli oyuncunun maaşında büyük bir artışa gidecek ve gelecek olan transfer tekliflerinde elini güçlendirecek.

PERFORMANSI GÖZ DOLDURUYOR

53 numaralı formayı giyen Rizeli Barış Alper Yılmaz, bu sezon sarı kırmızılı formayla hali hazırda 46 resmi maça çıktı ve bu müsabakaların 29'unda ilk 11'de başladı. Her mevki için hazır olduğunu gösteren ve patlama gücüyle dikkatleri çeken 23 yaşında oyuncu, 4 gol ve 8 asistle büyük katkı sağladı.

Derleme: Obejktifa.com - Göktuğ Efil