Bakanlık, son zamanlarda destek ödemeleri için sosyal medya duyurularını tercih ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı duyuru ile birlikte engelli ve yaşlı aylığı hakkında konuştu. Ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığı bir süredir soruluyordu. Detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Yaşlı ve Engelli Aylığı Ödendi mi?

Bakan Derya Yanık, yapmış olduğu duyuruda ödemelerin başladığını doğruladı. Öte yandan ”Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata etkin katılımlarını desteklemek için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Nisan ayında 2,7 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık.”  ifadesine yer vererek tamamlandığını da vurguladı.

Yaşlı ve Engelli Aylığı Başvuru!

Yaşlı ve engelli aylığı başvurusu yapmak isterseniz, ikametgahınızın bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemden sonra başvurunuz değerlendirilecek ve size dönüş sağlanacaktır. Eğer belirli şartları karşılıyor iseniz yaşlılık veya engellilik ödemesi alabileceksiniz. 

Sosyal Yardım Şartları Nedir?

Başvuru yapacağınız sosyal yardım programına bağlı olmak üzere şartlar değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle hem yaşlılık hem de engelli aylığı şartları farklıdır. 65 yaş üstüne ve SGK'dan ödeme almayan vatandaşlarımızda 65 yaş aylığı ödemesi gerçekleştirilmektedir. Engelli raporu olan ve belirli bir seviyenin üzerinde olan vatandaşlarımıza da engelli aylığı bağlanıyor. Ancak kimi zaman bu kritik şartları yerine getirmek de yeterli olmayabilir. Bu nedenle şartların tamamını incelemek en doğrusu olacaktır.