Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın dört yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle üç gündür devam eden başkanlık seçimlerinin yapılan 10. turundan da sonuç çıkmadı. Beş adayla başlayan seçimler ilerleyen turlarda üç adaya düşmüştü. 

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Daire Başkanı Muhsin Şentürk ve Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez kalan turlarda yarıştı. Seçimin sekizinci turunda Yargıtay üyesi Ömer Kerkez'e 123 oy, mevcut Başkan Mehmet Akarca'ya da 115 oy çıktı. Muhsin Şentürk ise 96 oyda kaldı.

Seçimin dokuzuncu ve 10'uncu turları Perşembe günü Akarca ve Kerkez arasında yapıldı ancak yine bir sonuç çıkmadı. 

Mehmet Akarca'ya neden tepki var?

Peki tekrarlanan seçimlerde mevcut Başkan Mehmet Akarca neden seçilemedi, başkanlık seçimi neden tıkandı?

Üyeler arasında Akarca'nın "yönetim anlayışına" tepkiler söz konusu. Beş yıl Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dört yıl da Yargıtay Başkanlığı yapan Akarca'nın bu süreçte yıprandığı düşünülüyor. 

Yargıtay'ın muhafazakâr cephesi Akarca'yı sosyal demokrat ve İYİ Parti'ye yakın üyelerin isteklerini yerine getirdiği gerekçesi ile eleştiriyor. Ayrıca 61 yaşında olan Akarca'nın 4 yıl daha görev yapıp 65 yaşında emekli olana kadar "kimseye boyun eğmeden görev yapacağı" kaygısı özellikle iktidar kanadında etkili oluyor.