AVRUPA Birliği Eğitim Programları Erasmus+ kapsamında yürütülen 'Elders Learning English in Europe' (ELENE) projesinin final topantısı Adana'da düzenlendi. Projeyle yaşlıların dil becerilerini geliştirmeleri ve kültürel etkileşimi artırmaları bekleniyor.

22-23 Eylül tarihlerinde Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi tarafından Adana'da düzenlenen proje final toplantısı, Polonya, Portekiz, Slovenya ve İspanya'dan gelen konsorsiyum ortaklarını bir araya getirdi. Proje, yaşlılara İngilizce dil eğitimi sunarak onların çoklu dil becerilerini geliştirmeyi ve dijital yeterliklerini artırmayı hedefliyor. Yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte, bu tür eğitim fırsatlarının sağlanması daha da önem kazanıyor.

DİL BECERİLERİNİ GELİŞTERECEK
31 Aralık 2021'de başlayan ELENE projesi kapsamında proje ortakları, yaşlılar için İngilizce ders kitabı ve e-öğrenme platformundan eğitimcilere yönelik eğitim kılavuzuna kadar çeşitli eğitim materyalleri geliştirdi. Avrupa Birliği'nin bu projesi, yaşlanan toplumlar için önemli bir kaynak olma potansiyeli taşıyor ve yaşlılara İngilizce eğitimi sunma konusunda yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Yaşlıların bu projeden faydalanarak dil becerilerini geliştirmeleri ve kültürel etkileşimi artırmaları bekleniyor. (DHA)