Nisan ayı itibarıyla çiftçilere sağlanan tarımsal destek ödemelerinin haberleri tek tek geliyor. Öyle ki yem desteğinin yanı sıra kırsal kalkınma desteği adı altında ne kadar ödendiği de netleşti. Bakanlık, konuyla ilgili tablo paylaşımında da bulundu. Peki çiftçiye toplamda ne kadar ödeme yapıldı? Nisan ayında çiftçilere sağlanan destek paralarıyla ilgili merak edilenleri aktarıyoruz.

Çiftçiye kaç TL ödendi? 

Çiftçiye yapılan ödemelere baktığımızda milyonlarca TL'lik bütçe ayrıldığını söyleyebiliriz. Nisan ayı içerisinde kaç TL destek parası verildiği de netleşti. Yem ve kırsal kalkınma desteği altında detaylar aktarıldı.

Bakanlık Ödemeleri Paylaştı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den gelen açıklamada ”20 milyon 249 bin 275 TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” ifadesine yer verildi. Sivas Gürün ilçesindeki çiftçiler için yem desteği ödemesi yapıldı ve bu ödemenin 10 milyon 270 bin 400 TL olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda kırsal kalkınma desteği ödemesi ise 9 milyon 978 bin 875 TL olarak ödendi.

Çiftçi Yardımları Devam Ediyor

Çiftçilere ödenen yardımların sürdüğü ve destek paralarının hesaplara aktarıldığı belirtilmekte. Bakanlık, konuyla ilgil her ay duyurusunu gerçekleştiriyor. Çiftçilerin üretime katılması ve mevcut üretimi artırması adına her anlamda çalışma mevcut. Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden çiftçilere sağlanan diğer desrtekleri de inceleyebilirsiniz.