Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde Adana’da hasar gören bina sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Dün akşam itibarıyla ağır ve orta hasarlı bina sayısı 4 bin sınırına (3 bin 811) dayandı. Ancak hasar tespit çalışmaları henüz tamamlanmış değil. 

Adana BŞB Başkanı Zeydan Karalar, dün sabah FOX Tv’de yıkılması gereken ağır ve ortahasarlı bina sayısının 10 bine yaklaşabileceği konusunda uyarmıştı. 

Öte yandan düzenlenen hasar raporlarına itirazlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle depremin ilk günlerinde sıcağı sıcağına gelen denetim ekiplerinin, mevcut panik ortamında ağır ve orta hasarlı bina sayısını artırdığı izlenimi hakim. Bu yüzden yapılan itirazların ciddi bir şekilde değerlendirilmesi ve kurtarılabilecek yapıların ayıklanması bekleniyor. 

Bu arada Adana’da kurnaz (!) müteahhitler de çoğaldı. Depremde hasar gördüğü için boşaltılan binaları dolaşan bazı şahısların arsa ve hasarlı binayı ucuza kapatma çabası içersinde oldukları gözleniyor. Bu konuyla ilgili acil önlem alınması gerekiyor. 

Zaten deprem mağduru olan insanların ikinci bir darbe yememesi noktasında Valilik ve Emniyete büyük görev düşüyor.