Adana Eczacı Odası (ADEO), meslekte 50 ve 30 yılını dolduran eczacılara ‘Hizmet Ödülü Plaketi’ verdi.

ECZ. Ö. MÜRSEL YALBUZDAĞ, “DOĞAL AFETLER HEPİMİZİ DERİNDEN SARSTI”

64. Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti MKYK üyesi Fatma Güldemet Sarı, CHP 27. Dönem Adana Milletvekili ve CHP 28. Dönem CHP Adana Milletvekili adayı Ecz. Burhanettin Bulut ve eczacıların yoğun katılım gösterdiği plaket töreninde 11 İlde yaşanan depremi 81 ilde derinden hissettikleri söyleyen Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yaptığı açılış konuşmasında “Pandeminin ardından yaşanan doğal afetler hepimizi derinden sarstı. 14 Mayıs Eczacılık Bayramı’mızda her yıl geleneksel olarak verdiğimiz plaketleri bu yıl genel seçimler nedeniyle öne aldık. Pandemi sürecinde halk sağlığını ihmal etmeden görevimize 7/24 fedakarca devam etmiştik. Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz yaşanan depremlerde de biz eczacılar aynı özveri ile görevimizi yerine getirdik. Bizlerde depremzede olmamıza rağmen diğer illerdeki depremzedelerimizi ilaçsız bırakmadığımız gibi gıda ve hijyen malzeme desteği de sağladık. Bu vesileyle karşılık gözetmeden, fedakarca destek olan yönetim kuruluma ve tüm meslektaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Doğal afetler yaşamımızda her zaman olacak ama tedbiri elden bırakmamak gerekir. Dayanıklı bina yapmaktan ziyade deprem dostu binalar yapılmalıdır. Bugün plaketlerini vereceğimiz eczacılık mesleğinde duayen olmuş meslek büyüklerimizin yaydığı ışıktan feyz alarak yolumuza devam edeceğiz. Mesleğimize ömrünün neredeyse yarısını vermiş duayen meslektaşlarımıza hem teşekkür ediyoruz hem de sağlıklı, uzun yıllar diliyoruz.” diye konuştu.

ECZ. BURHANETTİN BULUT, “ODA KURUCULARIMIZIN EMEĞİNİ BOŞA ÇIKARMADIK”

Eczacılık mesleğinde 30 yılını dolduran ADEO Önceki dönem başkanlarından CHP 27. Dönem Adana Milletvekili ve CHP 28. Dönem CHP Adana Milletvekili adayı Ecz. Burhanettin Bulut, plaketini almasının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi; 

“Eczacı olarak hepimiz mesleğimize çok katkı verdik. Yaşımızın en güzel çağlarını odamıza verdik. Adana Eczacı Odası kurucularımızın emeğini boşa çıkarmadık. Eczacı odamızın öğrettikleri ile ben milletvekili oldum. 18 yılımı odacılığa verdim. Onunda sonucunu aldım. Hem böyle bir mesleği icra ettiğim için hem de Adana eczacı odasının üyesi olduğum için gurur duyuyorum.”

50 VE 30 YILINI DOLDURAN ECZACILARA PLAKETLERİ VERİLDİ

Lagos Balık’ta düzenlenen törende eczacılık mesleğinde 50 Yılını dolduran; Ecz. Ahmet Gergin, Ecz. Ahmet Kuddusi Çalatlı, Ecz. Cengiz Tümer, Ecz. Emine Alıcı, Ecz. Emine Şükran Özel, Ecz. Lütfiye Emel Duran, Ecz. Metin Güler, Ecz. Münir Tekgül, Ecz. Remziye Gök, Ecz. Sema Akyalçın, Ecz. Ümit Sezginsoy, Ecz. Yaşar Ülkü Özcandan ve Ecz.Yusuf Sevindik ile 30 Yılını dolduran; Ecz. Adnan Menderes Gökce, Ecz. Ahmet Erdoğan, Uzm. Ecz. Ahmet Han Alpman, Ecz. Ali Çevrim, Ecz. Ali Değer, Ecz. Ayşegül Sarı, Ecz. Burhanettin Bulut, Prof. Dr. Eda Kumcu, Ecz. Ersin Eda Taş, Ecz. Ersun Özkan, Ecz. Faruk Önal, Ecz. Fatıma Yahşi, Ecz. Filiz Ercan, Ecz. Gani Karaca, Ecz. Gülgün Üstün Zülkadiroğlu, Ecz. Hakan Türkmen, Ecz. Hüseyin Ergün İçaçan, Ecz. Kezban Tangerli Atıcı, Ecz. Meryem Meltem Bilgin, Ecz. Mustafa Gökmen, Ecz. Mustafa Karnas, Ecz. Okan Yüce, Ecz.Şule Turan ve Ecz.Zekeriya Önal’a plaketleri Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Erdem Kızıltepe, Ecz. Ezgi Elekarışmaz, Ecz. Hakan Deniz, Ecz. Mehmet Ceyhun Dalkır, Ecz. Mehlika Şahindal, Ecz. Selin Öztanrıöver ile 64. Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti MKYK üyesi Fatma Güldemet Sarı tarafından verildi.