Kekik hem antioksidan özelliği hem de zengin lif kaynağıyla en faydalı otlar arasında yer alıyor. Keza yoğurt, kalsiyum ve protein açısından adeta depo görevi görüyor. Peki kekik ile yoğurt birlikte tüketilirse ne olur? Şimdi sizlere kekik ve yoğurt karışımının mucizevi etkilerinden bahsedeceğiz. 

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgilde artış yaşanırken, söz konusu ürünlerin başında kekik geliyor. Anadolu toprakları var oldu olalı dağlardan toplanan ve yemeklere, salatalara ilave edilen kekik, bilimsel olarak bağışıklık güçlendirici ve hafıza keskinleştirici bir ürün olarak kanıtlandı. Peki bu denli güçlü bir ürün kendisi gibi kuvvetli yoğurt ile birlikte tüketilirse sizce ne olur? Bakın kekik ve yoğurt ikilisinin gücüne...

BEYİN SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Mavikadin.com sitesinden Ensonhaber.com'dan derlediği içeriğe göre, Yoğurdun içine eklenen bir tutam kekiğin, hafızayı ve beyin sağlığını olumlu yönde etkilediği söyleniyor. Kekikte bulunan apigenin adlı flavonoid, nöronlar arasında kuvvetli bağlantılar kurarak beyin sağlığını destekleyebilir. Bu nöronlar, Alzheimer, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde potansiyel bir rol oynayabilir. İşte bu nedenle, kekik gibi flavonoidler açısından zengin bir besin maddesini, yoğurt gibi günlük bir gıdayla birleştirmek, beyin sağlığı için basit ve etkili bir yöntem olabilir.

UZMANLAR TAVSİYE ETMEDEN SAKIN KULLANMAYIN

Kekik, egzama ve kaşıntı gibi problemlere karşı olan olumlu etkisiyle son dönemler oldukça popüler. Ancak uzmanlar tarafından vücudunuzun tepkiselliğine bakarak kullanmanız ve kullanmamız gerekiyor. Özellikle gebe ve emziren annelerin tavsiye almadan kullanmamalı öneriliyor. 

KEKİK SUYU MİDE VE BAĞIRSAKLARA OLUMLU ETKİ EDİYOR

Medicalpark.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Son yıllarda kekik suyu kullanımı oldukça artmıştır. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında tedavi edici olumlu etkiler bırakmakta, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve safra miktarında artış yaparak sindirime destek sağlamaktadır.