Gribe iyi geliyor, boğazı temizliyor, kısık sesleri kendine getiriyor. Baharatların kralı olarak tanınan zencefil, kürlerde, salatalarda ve yemeklerde bile kullanılabiliyor. Asırlar öncesinde Tıp düşünürü İbn-i Sina'nın da önerdiği zencefil hem hafızayı keskinleştiriyor hem de bağışıklık sistemini düzenliyor. Peki kalsiyum açısından oldukça zengin yoğurt ve zencefil birleşiminin yararları hakkında bilginiz var mı? İşte yoğurt + zencefilin sihirli gücü...

MİDE AĞRISI DİYE BİR ŞEY KALMIYOR 

T24.com.tr'de yer alan habere göre, Zencefilli yoğurt anti-inflamatuar özellik gösterir. İçerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde bağırsaklarda yararlı bakteri oluşumunu destekler. Bu sayede sindirimi düzenleyen zencefilli yoğurt mide ağrılarının giderilmesine de yardımcı olur. Bağırsaklarda aktif çalışma hızını destekler.

Bunun yanı sıra yapılan bilimsel çalışmalar zencefilli yoğurdun kan şekerini düzenlemede etkin rol oynadığını göstermektedir. Günde belirli bir düzen dahilinde zencefilli yoğurdu tüketerek şeker hastalığından korunabilirsiniz. 

AYRICA YAĞ YAKAR...

Diyet tariflerinin olmazsa olmazı zencefil, yağ yakıcı özelliğiyle bilinir. Güzellikle ve zayıflatıcı tarafıyla zencefil, yoğurtla karıştırıldığı zaman göbek ve bel yağlarınızdan çabucak kurtulmanızı sağlar. Aynı zamanda şişkinlik ve ödemlerden kurtulmanıza yardımcı olur. 

BEYİN SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Acibadem.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Zencefil, yapısında bulunan antioksidanlar ve bileşikler sayesinde yaşlanmayla ortaya çıkan bilişsel sorunların giderilmesine katkıda bulunabilir. Beyin fonksiyonlarının gelişmesine yarayan zencefilin hafıza üzerinde de olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. 2012 yılında orta yaş grubundaki kadınlar üzerinde yapılan bir çalışma zencefilin bu katkılarını desteklemektedir.  

ÇOK FAZLA TÜKETMENİZE GEREK YOK

Yoğurdun içerisinde yer alan laktik asit isimli kimyasal bileşen, vücudumuzdaki sinir noktalarının rahatlamasına neden olur. Bu da uyku problemini ortaya çıkarabilir. Dolayısıyla ayran, süt ve yoğurt tüketildiği zaman uykunuz geliyorsa bu normaldir. Sonuç olarak yoğurtlu zencefili uykunuzu getirecek kadar çok tüketmenize gerek yoktur. 

Kaynak: T24.com.tr, Acibadem.com.tr

Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil