Adana Ticaret Odası (ATO)’nın 8 Ekim’de yapılacak seçimleri için başkan adaylarına kullanılacak oy pusulalarından birinin renkleri belirlenmiş ve Mehmet Şahbaz “ATO’da beyaz liste beyaz sayfa” sloganıyla yola çıkmıştı. 

Buna göre başkan adaylarından Mehmet Şahbaz’ı destekleyecek olan Meslek Komiteleri oy pusulası renginin beyaz olması yönünde birleşti. Bu durumda seçimlerde Mehmet Şahbaz’ı destekleyen Meslek Komitelerinin oy pusulasının rengi beyaz olacak.
 
Adana Ticaret Odası üyeleri beyaz oy pusulasına oy verdiğinde aynı zamanda başkan adayı Mehmet Şahbaz’ı da desteklemiş olacaklar.
 
YÜCEL BAYRAM GÖKKUŞAĞI GİBİ
 
Öteki başkan adayı Yücel Bayram renk belirlemekte zorlanınca duruma itiraz etti. Kaybetme endişesi ile uygulamanın kaldırılması talebinde bulundu, “Mavisiyle beyazıyla tüm renkler bizimdir” diyerek renk seçmekte zorlanınca gökkuşağına büründü. 
 
Birkaç yıldan beri çeşitli polemik ve iddialarla anılan Adana Ticaret Odası’nın bu seçimler sonrası beyaz bir sayfa açması; üyelerine hizmet vermeye odaklanması bekleniyor. ATO’nun tıpkı ADASO, Borsa ve Adana OSB gibi nitelikli bir yönetime kavuşması herkesin ortak amacı.