Yufka, geleneksel Türk mutfağının birçok lezzetinde kullanılan ana malzemesidir. Börek, tatlı gibi ürünler yaparken kullanılır. İnce olanı ve yırtılmayanı tercih edilir. Fakat yufka pratik lezzetlerin başrolüdür. Birnevi çat kapı gelen misafirler için ev hanımlarının kurtarıcısıdır. Bunun için tabi ki ilk önce yufkaları doğru saklama teknikleriyle muhafaza etmeniz gerekir. Bugün sizler için yufkayı 3 ay boyunca taze tutma tekniğini derledik. İşte yufkayı muhafaza ederken bilmeniz gereken öneri...

YUFKAYI 3 AY BOYUNCA TAZE TUTMA TEKNİĞİ

Sofra.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre, Başka bir yöntem olarak yufkaları düzgün bir şekilde katlayıp her bir yufka parçasının arasına birer tane folyo kağıdı koyabilir ve dikkatli bir şekilde buzdolabı poşetine yerleştirebilirsiniz. Derin dondurucudan almak istediğiniz zaman kullanmaya başlamadan önce yufkaların çözülmesi için en az birkaç saat boyunca bekleyin. Bunun için isterseniz dondurucudan buzdolabına alın ve bir süre sonra da dışarıya çıkartın. İsterseniz yufkaları yine katlayabilir daha sonra aralarına havlu kağıt ya da folyo kağıdı koyabilir ve sonrasında buzluk için hazırlanmış olan saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Bu şekilde yufkaları 3 ay boyunca saklayabilirsiniz.

YIRTILMAMASI İÇİN SÜT KULLANIN

Yufka, ince yapısıyla en ufak bir temas halinde dağılarak yırtılabilir. Ancak börek yapmadan önce hamurunuzun içerisinde yoğurt eklerseniz süt ile mutlaka bu karışıma kıvam verin. Böylelikle yufka yumuşayacak ancak yırtılmayacaktır. Böreğin lezzetine lezzet katacağı da bir gerçek.

ÇITIR BÖREKLER İÇİN SODA YÖNTEMİ

Çıtır çıtır börekleri elde etmek her zaman kolay değildir. Pişirme kadar böreği öncesinde de hazırlamak önemlidir. Bunun için tepside yağlanmaya hazır böreklerinizi soda ile karıştırabilirsiniz. Bu sosu yufkalara sürdüğünüz böreklerin puf puf kabardığını ve çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz.

Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil