Çiçekçiler bu söyleyeceğimiz yönetimi çok iyi bilir. Çünkü çiçek bakımı yaparken uygulann doğa yöntemlerde biri haşlama yumurta suyu tekniğidir. Bahçede, balkonda ya da salonda bakımı yapılabilen çiçekler oldukça narin bitkilerdir. Düzenli bakımı yapılmadığı zaman küsebilir ve solabilir. Fakat endişe etmenize hiç ama hiç gerek yok. Bu sorunu gidermek için yumurta suyunun yanı sıra farklı etkili teknikler de vardır. Bilhassa bitkilerinizin yeniden hayat bulması ve daha hızlı büyümesi için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

Eğer sabah kahvaltısında haşlama yumurta yapıyorsanız, lavaboya veya çöpe döktüğünüz yumurta suyunu bitkilerin köklerine dökebilirsiniz. Yumurta suuu, yoğun biçimde kalsiyum ve protein içermektedir. Bu da bitkilerin ihtiyaç duyduğu büyümes gereksinimlerini karşılamak için birebir çözümdür. Fakat haşlama suyunu mutlaka soğuduktan sonra bitkilerinize dökmelisiniz.

HAŞLADIĞINIZ YUMURTA SUYUNU DÖKMEYİN

Habertürk'te yer alan bilgiye göre, Kalsiyum besinleri verimli bir şekilde emmelerine yardımcı olmak için mükemmel toprak koşulları sağlar. Kalsiyum açısından zengin haşlanmış yumurta suyunu toprağınıza uygulayarak çiçeklerinizin besleyebilir, hızlı ve sağlıklı büyümelerine yardımcı olabilirsiniz.

SIK SULAMAK DOĞRU DEĞİL

Bitkilerinizi aşırı sulamaktansa az sulamak daha iyidir . Fazla su kök çürümesine neden olabilir. Sulama programınızı bir kenara bırakın ve bitkinizi yalnızca ihtiyaç duyduğunda sulayın. Yüzeyin en az 2 inç derinliğinde kuru olduğundan emin olmak için önce saksı karışımını veya toprağı kontrol edin. Toprağınızın rengi koyu görünüyorsa, nemli hissediyorsanız ve parmağınıza yapışıyorsa bitkinizde şimdilik bu işi yapacak kadar su var demektir.

SICAKLIKLARI SABİT TUTUN

Tesisinizin ev ortamını mümkün olduğunca sabit tutun. Aşırı değişiklikler bitkileri strese sokabilir. Sıcaklığı 65 ila 85 derece F arasında tutun ve bitkilerinizi sıcak veya soğuk hava akımı oluşturabilecek radyatörlerin, klima ünitelerinin ve basınçlı hava deliklerinin yakınına yerleştirmekten kaçının.

DRENAJ DELİĞİ AKLINIZDA BULUNSUN

Bitkilerinizi sularken eliniz ağır geliyorsa drenajı aklınızda bulundurun. Drenaj deliği ve tabağı olan bir saksıyı tercih edebilir , bitkinizi bir saksının içine yerleştirilmiş bir yetiştirme saksısında tutabilir veya bir saksının dibine deliksiz lav taşları ekleyebilirsiniz (fazla suyun akması için yarıklar oluşturmak için). Sizin için en iyi olanı yapın! Farklı bitkiler için farklı yöntemler denemekten korkmayın.

Dipnot: Tıpkı haşlama yumurta suyu gibi haşlanmış yumurtanın kabukları da çiçek bakımında kullanılabilir. Yumurta kabuklarında da yer alan protein ve kalsiyum btikinin bakımında ihtiyaç duyduğu maddeler arasındadır. Sadece yumurta kabuklarını elinizde ufalayarak toprağa gömmeniz gerekmektedir. 

Kaynak: Habertürk, Objektifa