Henüz kendi adaylığı açıklanmayan CHP’li Adana BŞB Başkanı Zeydan Karalar’ın Adana’da başkan adaylıklarını dizayn etme yönündeki projesi adım adım ilerliyor. Bu kapsamda görevinden istifa eden CHP Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay ile CHP eski milletvekili Ali Demirçalı adaylıklarını açıkladılar.

Zeydan Karalar’ın projesi hayat bulacak mı?

Bunun için önce kendi adaylığını garantiye alması gerekiyor. Çünkü tüm hesaplarını Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı kazanması üzerine kurgulayan Karalar, kurultayda Özgür Özel’in eleştiri oklarına hedef olmuştu. Anketlerde de çok gerilerde çıkan Adana BŞB Başkanı, partideki tek gücü olan Ekrem İmamoğlu‘nun hamiliğinden ne derece fayda görecek?

DEMİRÇALI VE GÖÇMENEVLERİ CİNAYETİ (!) 

Karalar’ın arkasında durduğu Ali Demirçalı işini bilen bir müteahhit. Çukurova ilçesinde çok sayıda apartmanı yükseliyor. Adayı gösterilip de seçilirse Yüreğir’in ‘betona aşık bir belediye başkanı’ olacak. 

“Göçmen Evleri” olarak bilinen Çukurova ilçesindeki 17 dönümlük bu alan, önceki dönem CHP milletvekili Ali Demirçalı tarafından sahibi olduğu ASAL Yapı aracılığıyla tapu sahiplerinden tek tek alındıktan sonra buraların yoğunluğu artırılmıştı.

Konunun üzerine giden geçmiş dönem Adana Büyükşehir belediye başkanı Aytaç Durak, 1. Bölge İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması için açtığı davada “Göçmen Evleri'nde 338 metrekare arsayı 33 bin liraya satın almışlar. Bu imar değişikliği geçerse bu parselin değeri 10 milyon lira eder. Orada 15 dönüm alanlarda bu yapılırsa yüz milyonlarca liralık rant var. Bu rantın etrafında dolanıyorlar ve her kesimden bunların adamı var.” suçlamasında bulunmuştu.

BETONA AŞIK (!) BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 

Göçmen Evleri'ndeki imar değişikliğine, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak'ın başvurusu üzerine Adana 1. Bölge İdare Mahkemesi dur dedi.

Ancak daha sonra işler Ali Demirçalı’nın istediği yönde devam etti ve bugün o bölgede dev binalar yükseliyor.

Çukurova‘yı beton yığınına boğan CHP’li eski milletvekili, olur da adayı gösterilip seçimi kazanması halinde Yüreğir’de dejavu yaşatacak gibi. 

Şansı yaver giderse, Ali Demirçalı ilginç bir seçim dönemi geçirecek.