25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nden 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' ne kadar kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 16 günlük aktivizm kapsamında Adana'nın en işlek noktalarında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sen de Yaz panoları kuruldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca İnönü Parkı,  Büyüksaat, Adnan Menderes Bulvarı, Baraj Yolu Duygu Kafe, Güney Yıldızı Parkı, Kenan Evren Bulvarı, Sarıçam'da Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Yüreğir'de ise Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na Şiddete Karşı Sen de Yaz panosu kuruldu. 

Panolara yüzlerce kişi tarafından şiddet karşıtı mesajlar yazıldı, kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili mesaj verildi. 1500 kişiye Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili bilgilendirme broşürü, çocuk ihmal ve istismarı bilgilendirme broşürü ile KADES broşürü dağıtıldı. 

Ayrıca Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı ( 23-27 Mart 2022) ve   Çocuk Festivali'nde (6-8 Mayıs 2022) kadınlar ve çocukların 'Şiddete Karşı'  yazdıkları mesajların yer aldığı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sen de Yaz broşürü dağıtıldı. 

İnönü Parkı'nda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla stant kuruldu, kadına yönelik şiddetle ilgili bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Ayrıca kadınların şiddete maruz kalmaları durumunda 7/24 ulaşabilecekleri numaraların bilgisi verildi.