Adana Demirspor’un yarın Galatasaray’la oynayacağı süper lig maçının Yüreğir’de açık havada dev ekrandan yayınlanma projesi Zeydan Karalar’ın çirkin siyasi hesaplarına kurban gitti. 

Süper Lig liderinin Galatasaray maçı biletleri çok kısa sürede tükendi. Bunun üzerine devreye giren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, 100 metrekarelik dev ekranda ve açık alanda maçı ücretsiz izletme projesini hazırladı. 
 
Ancak Digiturk yönetiminden Bahadır Karalar adlı bir yönetici Yüreğir Belediyesi’ni arayıp bunun yasal açıdan mümkün olmadığını, kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi.
 
Başkan Kocaispir tam da yasağa uyma niyetindeyken sürpriz bir şekilde devreye Adana Büyükşehir Belediye Başkanı girdi ve Merkez Park’ta dev ekranda maçı naklen yayınlama kararı aldı. Bu karar toplu SMS ile Adana’ya duyuruldu.
 
Digitürk’ün ve Bahadır Karalar’ın tavrı siyasetin çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yüreğir Belediyesi’ne yasak koyup Büyükşehir’e izin veren Digitürk yöneticisi Bahadır Karalar’ın Adana BŞB Başkanı Zeydan Karalar’ın yeğeni olduğu öğrenildi. 
 
Bu gelişme üzerine Yüreğir Belediyesi de yeni bir kararla Atakent’teki kapalı salonda dev ekranı kurma kararı alarak vatandaşlara duyuruda bulundu. 
Böylece belediyecilikte proje hırsızlığı da görüldü, kahramanı da Zeydan Karalar idi. 
 
Digiturk ile Yüreğir Belediyesi arasında yaşanan bu gerginliğin Cumhurbaşkanlığı külliyesine kadar yansıdığı edinilen bilgiler arasında.