Parayı Aile Bakanlığı PTT'ye yatırıyor! Hemen alıyorsunuz! 200 TL, 500 TL ve 1.500 TL olarak karşılıksız veriliyor! E-devlet sistemi üzerinden devlet yardımına dair bütün sorgulamaları yapabilirsiniz. Evde bakım, sosyal yardım gibi yardımlara başvuru ve sorgulama işlemlerini e-devlet üzerinden yapılabiliyor. E-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapabilmek için öncelikle şifre alınmalıdır. E-devlet şifresi PTT şubelerinden cüzi bir ücret karşılığında alınmaktadır. PTT şubesinden alınan şifre sonrasında değiştirilmelidir. E-devlet sistemine şifre ve kimlik numarası ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama butonuna sosyal yardım sorgulama yazılarak arama yapılır. Yapılan arama neticesinde o kimlik numarasının sahibine tanımlanan yardımlar ekrana yansıyacaktır. Hatta e-devlet sisteminden devlet yardım parasının hesabınıza yatıp yatmadığını da sorgulayabilirsiniz. 

Bugün Türkiye'de yaşayan bazı vatandaşlar, ekonomik gelişmeler nedeniyle bütçelerinde açıklar yaşamaktadır. Bu durum, ailelerin geçim sıkıntısı çekmesine neden olmaktadır. Fakat vatandaşlar, ihtiyaçlarına göre devlet desteği alarak bu sorunu aşabilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal yardım programları, ihtiyaç sahiplerinin belirli bir düzenli veya tek seferliği ödenen yardımlar yoluyla desteklenmesine olanak tanımaktadır.

İhtiyaç Sahiplerine Verilen Sosyal Yardımlar

Doğalgaz Yardımı

Aile Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım programı kapsamında, vatandaşlara doğalgaz faturası yardımı verilmektedir. Bu yardım, ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin tüm doğalgaz abonelerine sunulmaktadır. Vatandaşlar, bu destekle 2.500 TL'ye kadar ödeme yapabilmektedirler. İklimi ılıman olan bölgelerde ise bu yardımın tutarı daha düşük olabilmektedir.

Terör Mağduru Kişilere Yönelik Sosyal Yardım

Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle etkilenen veya memleketlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara, Aile Bakanlığı tarafından sosyal destek sağlanmaktadır. Bu destek, kişilerin acil ihtiyaçları, gıda, giyim, yol, eğitim gibi masraflarını karşılamak üzere sunulmaktadır. Hane başı aylık 1.500 TL ödeme yapılmaktadır.

Hamile Kadınlara Yönelik Sosyal Yardım

Sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi hamile kadınlar, hamilelik süresince çeşitli devlet destekleri alabilmektedir. Bu destek, sağlıklı bir hamilelik ve doğum sürecini desteklemek için verilmektedir. Hamile kadınlar, düzenli sağlık kontrollerine gitmek ve doğumu bir hastanede gerçekleştirmek şartıyla bu sosyal yardımları alabilirler.