Yüreğir Bilim Merkezi, ara tatilde 5-17 yaş grubu çocuklara yönelik bilim ve teknoloji etkinlikleri düzenleyecek. Tüm çocukları etkinliklere davet eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Çocuklarımızın bilim ve teknolojiye dokunmalarını istiyoruz” dedi. 

Planetaryum, Gezegenevi, Deney İstasyonları, Temalı Çocuk Oyun Alanları ve Robot Atölyesi ile bilim ve teknolojiye ilgi duyan çocukların Adana’da en çok merak ettiği mekânlararasında yer alan Yüreğir Bilim Merkezi, ara tatilde çocuklara yönelik ücretsiz bilim ve teknoloji etkinlikleri düzenleyecek.
 
Etkinliklere katılan çocuklar bilim merkezinde yer alan çıkrık, harmonik sarkaç, denge platformu, termal kamera, pedallı jeneratör, sağ sol yanılgısı, merkezcil kuvvet deney seti, sensörlü kalp davulu, deforme aynalar, fısıltı çanları, plazma küresi, HD gözlüklü simülatör, güneş sistemi ağırlık simülatörü ve rezonans tüplerini inceleme fırsatı da bulacak.
 
Ara tatil dönemi dolayısıyla daha fazla öğrenciyi Yüreğir Bilim Merkezi’ne beklediklerini ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Tatil boyunca çocuklarımızın dikkatini çekecek etkinliklerimiz olacak. Bilim ve teknoloji atölyelerimiz ile deney istasyonlarımızı gezen çocuklarımız teleskopla uzayı keşfedecek. Aileleri ile birlikte tüm çocuklarımızı etkinliklerimize bekliyoruz. Çocuklarımızın burada bilim ve teknolojiye dokunmalarını istiyoruz.” dedi.
 
Yüreğir Bilim Merkezi’ne gelen çocuklar ayrıca Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı ‘5 Ocak Kurtuluş Dioraması’nı da gezebilecek.