Adana merkezli 7 ilde dolandırıcı sahte polislere operasyon gerçekleştirilip çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı; bunlardan 22 'si tutuklandı. Şüphelilerin şifre olarak 'İneği otlatın' ifadesini kullandığı bu yöntemle 43 kişiden 15 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıktı

DHA'nın haberine göre, kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşları terör örgütlerinin adını kullanarak korkutup dolandırdığı öne sürülen dolandırıcılara yönelik Adana merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 30 şüpheliden 22'si tutuklandı.
Şüphelilerin şifre olarak 'İneği otlatın' ifadesini kullandığı bu yöntemle 43 kişiden 15 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıktı. 39 kişiden 13 milyon 500 bin TL'nin dolandırılmasını ise polis engelledi. 

Polis, vatandaşları telefonla arayıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çeteye yönelik çalışma yaptı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takipte çetenin, telefonla aradıkları vatandaşları "Kimliğiniz PKK ve FETÖ terör örgütleri şüphelilerinin eline geçti. Evinizde arama yapacağız. Evdeki altınlarınızı bize vermeniz gerekiyor. Bir arkadaşımız gelip, altınları sizden alacak" diyerek dolandırdığı da belirlendi.