Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıldönümünde Meclis'te Adana'ya üvey evlat muamelesi yapan AKP iktidarını eleştiri yağmuruna tuttu, kentin sorunlarına çözüm üretilmesini istedi.

Ulusal kurtuluş mücadelesinin kahramanlarını anan Barut, Ulu Önder Atatürk'ün sözünü anımsatarak, "Memlekete kötülük yapanlar da geldikleri gibi gidecekler" dedi. 

Adana'nın tarımdan sanayiye her alanda öncü rolüne işaret eden Ayhan Barut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin kuruluşuna ilham veren Adana'mızın kuruluşunun ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluşuna, gelişip kalkınmasına, muasır medeniyetler hedefine kavuşmasında çok önemli katkıları olmuştur. Ülkemizin sanayileşmesine öncülük etmiş, bereketli topraklarıyla değer üretip genç cumhuriyetimizin hızlıca koca çınarlar gibi kök salıp gelişmesine büyük katkılar yapmıştır. Varlığın, sanatın, edebiyatın, tarımın, sporun ve sanayinin başkenti olan Adana'mız ülkemizin dört büyük kentinden biri olarak gelişim ve kalkınmanın lokomotifi olmuştur. Ne yazık ki AKP iktidarı ve öncesinde işbaşına gelenlerin büyük yanlışlarıyla bir zamanlar filmlere, dizilere, romanlara konu olan Adana'mız görkemli geçmişini arar hâle gelmiştir. Zenginlik, bolluk, bereket ve varlığın simgesi olan Adana'mız işsizlik ve yoksullukla, sefaletle anılır duruma düşürülmüştür; sokaklarındaki olaylarıyla gündeme gelmiş, işsizlikte de Türkiye'de rekor seviyede 1'inci sıralara oturmuştur. Kamu yatırımlarından gerekli payı alamayan, özellikle AKP iktidarı döneminde TEKEL'den ÇUKOBİRLİK'e, AKSANTAŞ'tan Sümerbanka kadar 60'tan fazla fabrikası yok edilen Adana'nın can damarları koparılmıştır. TRT'den Karayollarına kamu kurumlarının merkezleri Adana dışına çıkarılmış, yeni yatırımlardan uzak kalan Adana yaşanabilir kentler listesinde ise çok gerilere düşmüştür."

Barut, "Say say sorunlar bitmez. Feryadımızı duyan yok. Nedir sizin bu Adana'yla ilgili alıp veremediğiniz, nedir Adana'ya gareziniz? Güzel Adana'mıza niye böyle düşman gibi şaşı bakıyorsunuz? Heybetli Torosların, bereketli Çukurova'nın esmer tenli yüzleri, elleri nasırlı yiğitleri sizden bunun hesabını sandıkta soracak. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış" uyarısında bulundu.