5 Ocak Rotary Kulübü’nün bu yılki ‘Meslek BaşarıÖdülü’ Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş’a verildi. 

Toplumda meslek etiği, iyi niyet ve toplumsal katkının yaygınlaşmasına ve farkındalığın artmasına katkı sağlamayı amaçlayan Rotary Kulüplerinin meslek hizmet ödüllerinde gelenek devam ettiriliyor. Bu çerçevede 5 Ocak RotaryKulübü, 2022’nin ‘Meslek Başarı Ödülü’ bir kütüphaneciye verildi. 

5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Cansu Cevahir Can, geleneksel olarak her yıl mesleklerinde topluma örnek olmuş başarılı kişileri ödüllendirdiklerine belirterek, “5 Ocak RotaryKulübü Yönetim Kurulu, mesleğini icra ederken ürettiği projeleri, insanlığa sunduğu değerli çalışmaları, geleceğe arşiv niteliğinde armağan ettiği müze nedeniyle Meslek Ödülü’nün Sayın Ahmet Karataş’a verilmesini uygun gördü. Bu ödülün kitaba, bilime, çağdaşlığa, yerel tarihin geliştirilmesine katkı sunan bir değerli meslek erbabına vermiş olmaktan mutluyuz” dedi. 

Aday önerisi 5 Ocak Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Geçmiş Dönem Başkanı Füsun Eminoğlu tarafından yapılan Karataş’ın Meslek Ödülü aldığı Sheraton Adana’daki törene kulüp üye ve yöneticileri ve davetliler katıldı.   

AHMET KARATAŞ KİMDİR? 

1965 yılında Adana’da doğdu. Ankara Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. 1988’de Milli Kütüphane’de işe başladı. 1997’de Ankara Üniversitesi Merkez Kütüphanesine Müdür olarak atandı. 16 yıl bu görevde kaldı. Yaklaşık 5 yıldır, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde ‘Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı’ görevini sürdürüyor. Üniversite içerisinde başta Adana olmak üzere tüm Çukurova’yı kapsayan, her türde araştırmaya kaynaklık edecek yazılı, basılı, görsel ve işitsel materyallerin yer aldığı ‘Çukurova Kent Kitaplığı ve Müzesi’ni kurdu. Müze, satın alınan ve bağışlanan özel koleksiyonlarla, her geçen gün büyüyor.