Bu kampanyalardan biri de Akbank’tan geldi. 200.000 TL kredi ile beraber emeklilere ödenecek tutar 19.999 TL olarak açıklandı. Bankalar son zamanlarda artan emekli sayısı ile birlikte adeta kampanyalar konusunda birbirleriyle yarış halinde. Akbank emekli müşterilerine özel çok cazip bir krediye imza attı. Akbank emeklilere müjdeli haber verdi. Banka yakın zamanda açıkladığı kredi paketi ile dikkatleri üzerine topladı. Emeklilere özel olarak hazırladığı kredi paketinin detayları emekliler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, Akbank 200 bin TL emekli kredi paketinin detayları nelerdir? İşte merak edilerek araştırılan sorunun cevabı haberimizde.  İşte o detaylar ve daha fazlası.

EYT Yasası’nın çıkması ile birlikte emeklilere yönelik kampanyalarda artış yaşandı. Bu artış sonucunda bankaların emeklilere olan ilgisi de bir hayli yüksek. Bankalar son zamanlarda artık sadece emeklilere özel kampanyalar düzenliyor. Kampanyaların içeriği hem promosyon hem de ihtiyaç kredisine yönelik oluyor. Akbank emekli müşterilerini çok yakından ilgilendiren bir kampanya ile haftaya damgasını vurdu. Son zamanlarda EYT ile birlikte sayıları bir hayli artan emeklilere özel  kampanyalar için bankalar arasında adeta yarış başladı.

EYT sonrası halen başvurular devam ediyor. Başvuruların hepsi tamamlandığında toplam emekli sayısının 2 milyonu aşacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple bankalar da adeta emeklileri Kendi bankalarına çekmek için adeta yarış halindeler. Bankalar emekliler için devamlı olarak emekli maaş promosyonlarını arttırıyor ve aynı zamanda çeşitli Kredi teklifleri hazırlıyorlar.

Akbank da emeklilere özel kredi kampanyasını açıkladı. Türkiye’nin köklü finans kuruluşlarından olan Akbank tarafından yapılan açıklamada emeklilere 200.000 TL kredi verileceği ve 19.999 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

İpotekli 200 Bin TL Kredi

Akbank, ipotekli 200.000 TL krediye ilişkin detaylar belli oldu. Açıklanan detaylara göre kredi 12 ay vade seçeneği ile kullanılabilecek. Eğer işyeri sahiplerinden böyle bir kredi talebi gelir ise kredi vadesi 60 ay olarak belirlenecek.

Kredi miktarı yüksek olduğu için başvuruların şubeden yapılması gerekiyor. Ancak daha düşük kredi miktarları için SMS ile başvuru yapılabiliyor. Bunun için KREDİ yazıp boşluk bırakarak kimlik numarasının yazılması ardından 4425’e gönderilmesi gerekiyor. SMS ile kredi başvuruları dakikalar içinde sonuçlanıyor.

Emekliye 19.999 TL Ödeme

Akbank’ın kredi kullanan kişilere 19.999 Türk lirası ödeme fırsatı olacağı da belirtiliyor. Ancak kredi kullanımı ve ödeme için emeklinin bazı koşulları taşıması gerekiyor. Öncelikle emeklinin evini veya dükkânını ipotek olarak göstermesi gerekli.

Aynı zamanda kredi kullanacak olan kişinin kredi puanının 1200 ve üzerinde olması da diğer bir şart. Bu şartları sağlayan emeklilere Akbank kredi ve ödeme desteği sunuyor.  Kredi almak isteyen kişiler başvurularını bizzat giderek Akbank şubeleri üzerinden de gerçekleştirebiliyor.