CHP’nin Antalya’da milletvekilleriyle yaptığı kamp dün sona erdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Özgür Özel, “İYİ Parti kabul ederse oturup hızlı bir şekilde ittifak görüşmelerini yaparız. Tersi durumda adayları tespit edip sahaya çıkarız. İYİ Parti’nin kararına saygılıyız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşmesine ilişkin ayrıntı veren Özel, “Bana ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sordu. ‘Bir masa kuralım; elimizdeki İstanbul, Ankara ve 11 büyükşehirden başlayarak Türkiye’yi konuşalım’ dedim. Onlara çalışma masası teklif ettik” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Antalya’da milletvekilleriyle yaptığı kampı takip eden gazetecilerle bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kampta yapılan değerlendirmelerine değinen Özel, ilk gün milletvekillerinin kırgınlıklarını ve önerilerini dinlediğini söyledi. Bu kapsamda yaklaşık 47 sayfalık bir not aldığını aktaran Özel,“İçlerini döktüler, önerilerini söylediler. Bundan sonra her hafta kapalı bir grup toplantısı yapıp; dış politika, ekonomi, savunma sanayisi, içişleri sunumu gibi sunumlar yapacağız” dedi. Partinin “Gölge Kabinesi”nin gruptaki milletvekilleriyle uyumlu çalışması için de bir düzenleme yaptıklarını anlatan Özel, “Örneğin çevreden sorumlu gölge bakanımız çevre komisyonu üyeleriyle çalışacaklar” dedi. 

‘ÇALIŞMA MASASI İSTEDİK’

İYİ Parti’nin CHP ile yerel seçimde işbirliğini ele alacağı bugünkü genel idare kurulu toplantısı ve İYİ Parti ile işbirliği ihtimali sorulan Özel şu değerlendirmelerde bulundu:

“İki tane A planımız var. İlki İYİ Parti kabul ederse oturup hızlı bir şekilde ittifak görüşmelerini yapmak. İkinci A planımız İYİ Parti kabul etmezse hızla adaylarımızı tespit edip sahaya çıkmak. İYİ Parti’nin kararı üzerinden bir şey tasarlamıyoruz. Verecekleri karardan sonra İYİ Parti ile bir gerginlik, hayal kırıklığı, soğukluk yaşamayız. Kararlarını saygı ile karşılayacağız.”

Hatırlanacağı üzere Meral Akşener'in partisi adına CHP'den Adana ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylıklarını istediği gündeme gelmişti.

‘PARTİYE ZARAR VERİR’

Bu arada edinilen bilgiye göre İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın,işbirliğinin partiye zarar verebileceğini dile getirdi. Aydın, şimdiye kadar İYİ Parti’nin seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla katılacağı yönünde, işbirliği yapılmayacağı yönünde söylemle kamuoyuna çıkıldığını anımsattı. İşbirliği istemeyenlerin tamamı mevcut söylem ile işbirliği yapılmasının tutarsızlık oluşturacağı ve kamuoyunda bunun geri tepeceği yönünde görüş belirttiler.