Altın Koza Film Festivali'nde küfürler havada uçuştu karşılıklı şikayetçi olundu.
İddiaya göre Burak Deniz, Nilperi Şahinkaya ve sevgilisi Emre Yusufi’nin kaldığı otele giderek olay çıkardı.

Serenay Sarıkaya ile başrolünü üstlendiği “Şahmeran” dizisi için Adana’da olan Burak Deniz, dün gece saat 02.00 sıralarında şehre Altın Koza Film Festivali için gelen Nilperi Şahinkaya’nın kaldığı Sheraton Otel’e gitti. Deniz, burada sevgilisi Emre Yusufi ve arkadaşlarıyla oturan Nilperi Şahinkaya’yı görünce onların masasına uğradı.

Ancak alkollü olduğu belirtilen Burak Deniz’in bir süre sonra taşkınlık çıkarmasıyla ortalık karıştı. Masayı terk etmek isteyen Nilperi Şahinkaya’ya meslektaşının küfür ettiği öne sürüldü. 

İddiaya göre Burak Deniz taşkınlık çıkarınca Nilperi Şahinkaya masadan kalktı. Şahinkaya’ya “S...r git” diye küfür eden Burak Deniz arkasından da “Or...” diye bağırdı. 

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, Şahinkaya’nın sevgilisi Emre Yusufi, bunun üzerine Burak Deniz’in üzerinde yürüdü. Araya Yusufi’nin arkadaşı girdi. Burak Deniz “Bana mı vuracaksın, vur hadi” diye bağırmaya devam etti. Çevredekiler hemen Burak Deniz’i otelden uzaklaştırdı. Burak Deniz’in başka otelde kaldığı ve daha önce Nilperi Şahinkaya ve Emre Yusufi’yi hiç tanımadığı öğrenildi.

KÜFÜR İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Olayın basına yansımasının ardından Burak Deniz’in menajeri tarafından şu açıklama yapıldı: “Bir yanlış anlaşılma sonucu yemekli bir ortamda iki taraf arasında yaşanan tartışmadan Burak Deniz’in kendi adına üzgün olduğunu belirtmek isteriz. Ancak haberde ismi geçen oyuncu Nilperi Şahinkaya’ya herhangi bir küfür veya hakaret içerikli söz sarf edildiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığının önemle altını çizer, yaşanılan tartışmanın başka hiçbir yere çekilmemesini rica ederiz.”

OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ünlü oyuncu Nilperi Şahinkaya, avukatı Nail Gönenli aracılığıyla yaptığı açıklamada yasal yollara başvuracaklarını söyledi:

“Müvekkil Nilperi Şahinkaya, erkek arkadaşı ve diğer arkadaşının sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığına ilişkin haberlerin basına yansıması ve Burak Deniz isimli oyuncunun menajeri tarafından haberlerin yalanlanması sebebiyle konuya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

15.09.2022 tarihinde Altın Koza Film Festivalinde jüri üyesi olarak yer alan Müvekkil Nilperi Şahinkaya’nın konakladığı otelde müvekkil, erkek arkadaşı ve diğer arkadaşları ile bir aradayken daha önce hiçbir ortamda tanışmadığı Burak Deniz’in birkaç kez masaya oldukça alkollü bir şekilde gelip müvekkil ve yanındaki erkek arkadaşına sinkaflı küfürler ettiği, ortam gerginleşince müvekkilin masayı terk etmek zorunda kalması akabinde arkasından küfürlerine devam etmesi suretiyle hakaretlere maruz kalmıştır. Aynı zamanda ortamın gerginleşmesini engellemek isteyen müvekkilin yakın arkadaşı Deniz Akıncı’nın araya girmek istemesi sonucunda Burak Deniz’in kendisini darp etmek amacıyla yumruk sallaması şans eseri ilgili şahsın suratına gelmemiştir.

Burak Deniz tarafından müvekkil ve arkadaşlarına yönelik sinkaflı küfürleri, hakaret eylemleri ve fiziksel saldırısı sebebiyle her türlü somut delillerle tüm yasal haklarımızı kullanarak sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”