Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan markalara karşı savaş açmış durumda. Bu kapsamda Türkiye genelinde gıda denetimleri aralıksız sürüyor.

Uygunsuzluk tespit edilen ve vatandaşın sağlığını hiçe sayan markalar ve ürünleri de kamuoyu ile paylaşılıyor. "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit veya Tağşiş Yapılacak Gıdalar" olmak üzere 2 farklı liste üzerinden söz konusu ürünler ve markaları açıklanıyor.

GIDADA HİLE YAPILAN ÜRÜNLER

Bakanlık gıdada hile yapan firma ve ürünlerinin yer aldığı listeyi bir kez daha güncelledi. Listede sucuk, döner, baharat, zeytinyağı, lahmacun, pide, köfte, adana kebap, hamburger, güveç, bal, peynir, kaşar ve yoğurt gibi ürünler yer aldı.