Beton şehirlerde çiçek bakmak, gündelik hayatınızda daha fazla doğanın içerisinde bulunmanıza yardımcı olabilecek bir yoldur. Fakat çiçeklerinizi diri ve canlı tutmak bu beton ormanda hiç de kolay değildir. Bilhassa çiçeklerinizin bakımını bir düzenli olarak yapmalısınız. Yine de çiçekleriniz küser veya açmazsa paniğe kapılmayın. İşte balkon çiçeklerinize yeniden hayat veren ve coşmasını sağlayacak öneri.

HAŞLANMIŞ SEBZE SUYUNU ÇÖPE DEĞİL ÇİÇEKLERİNİZE DÖKÜN

Viagardenia.com sitesinde paylaşılan bilgilere göre, Evet, haşlanan sebze suyu çiçeklerin sağlığı için de yararlı! Evde yemek pişirirken bazı zamanlarda haşlama tekniğini tercih ediyor olabilirsiniz. Sebzeyi haşladığınızda arta kalan suyu ise bitkilerinize sulama yapabilirsiniz. Bu haşlanmış sebze suyu, bitkilerinizi güzelleştirmesini ve coşturmasını temin eder! Bunun sebebi sebzeler haşlanır iken vitaminlerini suya verirler. Böylelikle su da en az sebze kadar faydalı bir hale dönüşmektedir. Tabii ki bu suyu çiçekleriniz için kullanmadan evvel suyun ısısının düşmesini beklemeniz gerekir. Çok kaynamış bir su, çiçeklerinizin kökünün haşlanmasına neden olabilir.

ÇİÇEK BAKIMI YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ 5 TÜYO

Çiçekler, en narin ve nazlı bitki türlerindendir. Bu sebeple bakımını eksiksiz bir şekilde yapmalısınız. Ancak bazen ne yaparsanız yapın güneş, su ve konumu gibi bakımlardan fazlasına ihtiyaç duyarsınız. Böyle durumlarda uygulamanız gereken çiçek bakım sırlarını şimdi sizlerle paylaşıyoruz:

1. Haşlanmış Yumurta Suyu

2. Muz Kabukları

3. Sodalı Su

4. Elma Sirkesi

5. Çay Posası

YUMURTA KABUKLARINI EZEREK TOPRAĞINA EKLEYİN

Yumurta kabukları, bol miktarda kalsiyum ve protein içerir. Bu maddeler çiçeklerin büyümesinde oldukça tesirlidir. Haşlanan yumurtanın kabuğuğu ezerek toz haline getirin ve çiçeklerin toprağına gömün.

Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil