ADANA Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, piyasada sahte altın üretiminin arttığı ve bazı kuyumcuların düşük miktarlarda kar etmek için bu altınları bilerek alıp-sattığı iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Başman, sektördeki zorluklara rağmen ismine ve milyonlarca liralık sermayesine zarar vermek istemeyen hiçbir kuyumcunun 200-300 lira kar için ağır yaptırımları olan sahte altın ticaretine yönelmeyeceğini belirterek, "Kalpazanlığın hem maddi hem manevi ağır cezası var" dedi.

Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'nin son dönemde küçük atölye tarzı yerlerde sahte altın üretimi yapılıp bazı kuyumcularda da satıldığı yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Bu sorunun 50 yıldır zaman zaman yaşandığını dile getiren Başman, her sektörde olduğu gibi kuyum sektöründe de tek tük bunun gibi sahtekarlıklar yaşanabildiğini ve kalpazanlığın hem maddi hem manevi ağır cezası olduğunu anlattı. Sahte altına karşı kuyumcuların deneyimli ve birikimli olduğunu aktaran Başman, ismine ve milyonlarca liralık sermayesine zarar vermek istemeyen hiçbir kuyumcunun 200-300 lira kar için sahte altın ticaretine yönelmeyeceğini belirtti. Başman, denetimlerin sıklaştırılmasını da istedi.