Ödemelerle ilgili olumlu haberler geliyor. Sosyal destek ödemeleri kapsamında bakanlığın vermiş olduğu yardım paralarına ilişkin detaylar açığa çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu açıklamada ödemelerin hesaba yattığını iletti.

4336 TL Destek Parası Ödendi

Bakan Derya Yanık'tan gelen açıklamada "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 569 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”  ifadesine yer verildi.

Evde Bakım Parasını Kimler Alabilir?

Evde bakım parası, yardıma muhtaç vatandaşlara ödenmekle birlikte bu vatandaşların günlük hayatta elzem olan ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaması gerekmektedir. Engelli raporunun belirli oranın üzerinde olması ve bazı şartları karşılamak da önemli. 

e-Devlet'ten Başvuru Yapılabilir

Evde Bakım Yardımı alabilmeniz adına e-Devlet'ten veya Sosyal Hizmetler Müdürlükleri üzernden başvuru  sağlamanız mümkündür. Bu sayede 2023 yılı itibarıyla belirlenen 4336 TL ödemeyi alabilirsiniz. Sosyal ödeme alacaksanız bu şartlara uymaya ve başvuru işlemlerini belirtildiği gibi sağlamaya özen göstermelisiniz.