Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadeş Barış Yolu Kültür Rotası’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Rüşvet aldığı gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan görevden alınmış eski Adana BŞB Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova’nın binlerce yıllık tarihini, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini bir araya getiren Kadeş Barış Yolu Kültür Rotası’nın tanıtım toplantısına katılım sağladı. Bilindiği gibi Karalar'ın şu anda hiçbir resmi sıfatı bulunmuyor.
Karalar, yaptığı konuşmada bölgenin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla yürütülen çalışmanın önemine dikkat çekti.
Bu arada meclisin seçtiğiAdana BŞB Başkan Vekili Güngör Geçer'in konuşmacı olarak son sıralara atıldığı görüldü.
Kültür rotasının, Çukurova’nın tarihsel birikimi ile doğal ve kültürel zenginliklerini bir arada sunarak bölgenin tanıtımına katkı sağlaması hedefleniyor.
Bilindiği gibi Zeydan Karalar hakkında siyasi yasak ta getirilmişti.

