“Evlad-ı Resul İlim ve İrfan Derneği” adlı kuruluş, Kur’an Kursu ve tekke olarak faaliyet gösterecek olan medrese için yardım kampanyası başlattı. İBAN da verilen kampanyada “Hisse bedeli” 1000 TL olarak belirlendi. Derneğin kurucuları “Seyyid Muhammed Mardini Er-Rifai” ismini kullanan Muhammed Bütün ile “Seyyid Ali Es Sebbebi Er Rifai” adlı iki Suriyeli çıktı.

IŞİD İDAM KARARI VERMİŞ

Hz. Muhammed’in 48. kuşaktan torunu olduğunu iddia eden Bütün 1968’te Suriye’nin Halep kentinde doğduğunu, 2015’te terör örgütü İŞİD tarafından tutsak alındığını ve hakkında idam kararı verildiğini öne sürüyor. Ancak 12. yüzyılda yaşayan Rufailik tarikatının kurucusu Ahmed Er Rifai’nin kilitli kapıları açması ile Türkiye’ye kaçabildiğini iddia ediyor.

GELECEĞE DAİR ‘KERAMETLER’

Sözcü gazetesinden Tarık Işık haberine göre, iki sözde şeyh İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerini dolaşarak vaazlar veriyor. “Peygamber torunuyuz” diyerek vatandaşları istismar ediyor. Onlara inanan bazı kişiler, çocuğu olmayanların çocuk sahibi olduğunu, kalpten geçen şeyleri söylenmeden bildiğini ve geleceğe dair “Kerametleri” bulunduğunu da öne sürüyor.