Tarım Bakanlığında ve kooperatiflerde yapılan projeler tam yapboz tahtasına döndü. Bir yönetimin büyük vaatlerde gündeme getirdiği proje bir sonraki yönetim tarafından ya tamamen iptal ediliyor ya da rafa kaldırılıyor. Tarım Kredi'nin iştiraki olan TARNET’in bir önceki yönetim tarafından gündeme getirdiği drone ve akıllı traktör sistemi projesinden Hüseyin Aydın’ın Genel Müdür olmasıyla birlikte ‘çiftçinin bu teknolojiyi kullanacak ekonomik gücü yok’ denilerek iptal edildiği ortaya çıktı.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan ve kısa adı TARNET olan şirketin unvanı Tarım Kredi Teknoloji  olarak değiştirilirken, çiftçinin tarımsal üretimde teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması için TARNET tarafından daha önce hayata geçirilen birçok proje de iptal edildi. 

İptal edilen projelerin başında da ‘drone’ ve ‘akıllı traktör sistemleri’ geliyor. Söz konusu bu projelerin ‘çiftçinin bu teknolojiyi kullanacak ekonomik gücü yok’ denilerek iptal edildiği belirlendi. 

TARNET, drone’lerin tarımsal ilaçlamada kullanılmasının yaygınlaştırılması için bu projeyi başlatırken, kooperatifler üzerinden bu hizmetin çiftçiye verilmesi amaçlanıyordu. Bugün bir çok sektörde kullanımı yaygınlaşan drone’ler tarım sektöründe de giderek öneminin arttığı bir dönemde Hüseyin Aydın tarafından bu projenin rafa kaldırılarak iptal edilmesi dikkat çekti. 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, böylesine önemli yeni teknolojik ürünlerin ortakları tarafından kullanımına öncülük etmesi gerekirken, ‘çiftçinin bu teknolojileri kullanacak ekonomik gücü yok’denilerek drone ve akıllı traktör sistemi projelerinden çekilmesi Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor.