Bu yıl 12. kez düzenlenen ve 1.5 milyona yakın kişinin sokaklarda kutladığı Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi. Karnaval için Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistler hafta sonunda sokakları doldururken, caddelerde yürümek zorlaştı, trafik durma noktasına geldi. Karnaval’a yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 200 bine yakın kişinin geldiği belirtiliyor. Adanalıların da katılımıyla Karnaval 12’inci yılılnda rekor bir katılımla düzenlendi.

Yüz binlerce kişinin caddeleri ve evlerinin balkonlarını doldurduğu kostümlü kortej geçişinden sonra Adana Valisi Dr. Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Karnaval’ın Fikir Önderi Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un katıldığı resmi açılış töreni, çalınan gong ile Cumartesi akşamı gerçekleşti. Törenin ardından sahne alan Gazapizm on binlerce kişiye unutamayacakları bir konser verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına da dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda 13 Nisan’dan bu yana yüzlerce etkinlik gerçekleştirildi. Gencinden yaşlısına herkesin kendinden bir şeyler bulduğu etkinliklerde bir arada eğlenen Karnaval dostları mükemmel bir hafta sonu yaşayarak adeta uyumadı.

'KARNAVAL, HERKESE İYİ GELDİ'

Karnaval Komitesi Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu yıl 12’incisini düzenledikleri Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak adına çok önemli bir misyon üstlendiğini belirterek “12’inci yılında yine yüz binlerce insan bu güzel kentte buluştu ve birlikte eğlendi. Buna ihtiyacımız vardı ve Karnaval’ın herkese iyi geldiğini düşünüyorum. Şimdi hedefimiz daha da büyük. Bundan sonraki Karnaval’da dünyanın bütün ülkelerinden çocukların Adana’ya geldiği bir Karnaval hayal ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Nisan’da Adana’da olmanın güzelliğini anlatmaya odaklanacağız. Sadece bir hafta değil Nisan ayının tamamında Adana’nın gezilmeye değer olduğunu anlatacağız” dedi.