Warzone Mobile, Call of Duty: Mobile'dan farklı bir deneyim yaşatıyor ve birçok seçenek sunmasıyla beraber tekli ve geleneksel çok oyunculu bir deneyim yaşatıyor. Warzone tamamen savaş royale türüne odaklanıyor. Oyuncular, hala standart çok oyunculu sunuculara katılabilirler, ancak bunu yapabilmek için önce birkaç Warzone oyunu oynamış olmaları gerekmektedir. 

Silahlar, XP puanları ve başarılar üzerindeki ilerleme, tüm platformlarda, Activision hesabınızla giriş yapmışsanız paylaşılıyor. Bu uygulama, sık sık PC, konsol ve akıllı telefonunuz arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.

Oyunu, ekranınızdaki dokunmatik kontrolleri kullanarak veya Android/iOS cihazınızı uyumlu bir kontrolcü ile eşleştirerek oynayabiliyorsunuz. 

Standart Xbox Kablosuz Kontrolcü veya Xbox Elite Kablosuz Kontrolcü de iyi seçenekler arasında. Ayrıca, oyun kablosuz Sony PlayStation 5 DualSense ve PlayStation 4 DualShock 4 kontrolcülerini de destekliyor. Bu yenilikler, mobil oyun alanında önemli bir dönüm noktası teşkil ediyor ve oyunculara daha önce deneyimlemedikleri bir esneklik ve bağlantı seviyesi sunuyor.