Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi'ndeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. 

Korkunç saldırı ülkeyi yasa boğarken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tamamlanan incelemelerin ardından yakınlarına teslim edilmeye başlandı; defin işlemleri gerçekleştiriliyor. 

Cenazeleri gözyaşları içinde almaya başlayan ailelerin çoğu baygınlık geçirdi.

Hayatını kaybedenlerden biri de öğrencileri zarar görmesin diye kendini siper eden öğretmen Ayla Kara'ydı. Kara'nın cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenaze teslim alındığı sırada öğretmenin bazı yakınları fenalık geçirirken, Kara’nın naaşı gözyaşları arasında cenaze aracına konuldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA 

Bu arada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla, Kahramanmaraş'ta bir okulda gerçekleşen silahlı saldırının ardından ailelere psikososyal destek sağlamak ve benzer olaylara ilişkin kapsamlı inceleme yürütmek amacıyla özel bir ekip oluşturuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta bir okulda gerçekleşen silahlı saldırının ardından uzman personelden oluşan ekiplerin sahaya yönlendirildiği, saldırıdan etkilenen çocuklar ve aileleriyle birebir görüşmeler gerçekleştirilmeye başlandığı belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin ailelere psikososyal destek sunmasının yanı sıra sosyal hizmet ihtiyaçlarını da tespit ettiği, gerekli yönlendirmelerin titizlikle yapıldığı ifade edildi.

BABA DA KONUŞTU

Tutuklu bulunan Katil İsa Aras'ın Polis müfettişi babası Uğur Mersinli, mahkede verdiği ifadesinden:

"7 tane taşıma ruhsatlı silahım vardır, iki tane de av tüfeğim vardır, bunlarda mevzuat kapsamında sahipliği kendi adıma olan tüfeklerdir. 

▪️ Oğlum interaktif oyunlar oynardı, odasına girdiğimde ise her şeyi kapatırdı."

▪️ Psikolog, oğlumun topluma uyumu noktasında problem yaşayacağını, biraz takip edilmesi gerektiğini söyledi."

▪️ Yaklaşık 1 ay öncesinde bana arkadaşlarının silahla atış yaptığını kendisine ne zaman yaptıracağımı sordu.

▪️ Pazartesi günü emniyetin poligonuna giderek kendime ait silah ile atış yaptım, oğluma da birkaç el atış yaptırdım."

objektifa.com