Lamı cimi yok hemen alıyorsunuz! Cep telefonundan 4747'ye SMS atana 1800 TL karşılıksız para veriliyor! Türkiye Cumhuriyeti, sosyal bir devlet olup vatandaşlarının asgari yaşam sağlamak için çalışmalar yapar. Ülkemizde yaşayan herkesin maddi durumu aynı seviyede değildir. Devlet, ihtiyaç sahibi olanlara asgari yaşam kalitesini yakalayabilmesi için maddi ve nakdi yardımlar yapar. Adınıza devlet yardımının tanımlanıp tanımlanmadığını e-devlet sistemi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Destekler için başvuruları e-devlet üzerinden yapabileceğiniz gibi sonuçlar hakkında bilgilere de buradan ulaşabilirsiniz. Haberimiz devlet yardımlarını kontrol etmek için yapmanız gerekenleri detaylarıyla açıklıyor. İşte detaylar…

Evde Bakım Devlet Yardımının Sorgulanması

Devlet tarafından yardım olarak tanımlanan evde bakım ücretleri Ziraat Bankası’ndan alınmaktadır. Ziraat Bankası’na yardımın yatıp yatmadığını öğrenmek için kısa mesaj göndermek gerekiyor. Telefonun kısa mesaj kısmını açılıp alana BAKIYE yazılarak 4747’ye gönderilmesi yeterlidir. Sistem en kısa süre içinde sorgulaması yapılan bilgiyi kısa mesaj olarak cevaplayacaktır.

Tanımlanan Devlet Yardımı Miktarı

Yaşlılık, engel, hastalık ve benzeri durumlardan kaynaklı olarak bazı vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılayacak kadar gelir elde edememektedir. Devletimiz, halkının mağduriyet yaşamaması için düzenli veya düzenli olmayan yardımlarda bulunuyor. Yapılan yardımların miktarı, kişinin ihtiyaçlarına ve zamanın ekonomik seyrine göre değişmektedir. Yakın zamanda ihtiyaç sahiplerine tanımlanan devlet yardımının miktarı 1800 TL civarındadır. Yapılan bu devlet yardımından hemen hemen herkes yararlanabilmektedir. Her ay düzenli olarak kişilerin hesaplarına nakit olarak yatırılan bu yardımı alabilmek için e-devletten sorgulama yapmak gerekiyor.