CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 10. Kalkınma Planı'nda Mersin'de görünen Ana Konteyner Limanı Projesi'nin Adana'nın Yumurtalık ilçesine alınmasıyla ilgili "Bu projenin Mersin'den alınıp Adana'ya kaydırılması stratejik açıdan yanlış bir hamle olacaktır" dedi.

CHP Adana milletvekilleri ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı bu sözlere sessiz kalmayı tercih etti. Parti politikası gereği suskunluğunu kuruyan CHP’nin Adana kurmaylarına en son havalimanı olmak üzere Adana’dan alınıp Mersin’e kucağına teslim edilen bu kentin değerlerini hatırlatıyoruz. 
 
Havalimanı meselesinde söylemedik laf bırakmayan Adana CHP, kente büyük ekonomik getirisi olması beklenen konteynır limanına sahip çıkma cesaretini gösterebilecek mi! 
Gönderdikleri basın bültenlerinda ve sahada yaptıkları her konuşmalarda AKP iktidarının Adana’ya üvey evlat muamelesi yaptığını dile getiren vekiller ve BŞB Başkanı nasıl bir strateji izleyecek? 
 
Seçim sürecinde Mersin milletvekili Başarır’ın bu çıkışının CHP adına bir talihsizlik olduğunu da vurgulamak gerekiyor. 
 
Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, yazılı açıklamasında hükümete yönelik “Mersinliler ile alıp veremediğiniz nedir? Söz konusu limanın Yumurtalık'a aktarılmasının gerekçeleri nelerdir?” diye sormuştu.