Bu yıl 23.’sü düzenlenen Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İşbirliği, Destek ve İletişim Grubu Çalıştayı’na Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliği yapıldı.

Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirilen Çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Merkez Müdürü/Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS) Koordinatörü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Bozdoğan Çukurova Üniversitesinin tüm akademik ve idari personelleri ile öğrencilerinin şiddet konusunda bilinçlenmesi ve güvenli bir akademik ortam sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünlükaplan ise şiddet uygulamanın kişilere olduğu kadar kurumlara da zarar verdiğini ifade ederek, “Üniversitelerde şiddetle mücadele edilmesi, özellikle de kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi üniversitelerin bileşenlerini korumakla kalmayıp, üniversitelerin eşitlikçi ve özgürlükçü biçimde değişip dönüşmesine de katkı sağlayacaktır” dedi.

 

Akademisyenler Sunumlarını Yaptı

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi aynı zamanda CTS Birim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Sanberk tarafından “Görüşmede dikkat edilmesi gerekenler: Ne ve nasıl konuşulmalı?” başlıklı sunum yapıldı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Umut Beşpınar tarafından “Cinsel Tacizle Mücadele Dilinin Dönüşümünde Etkin Aktörler ve Mekanizmalar: ODTÜ CİTÖB Deneyimi” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

“Mağdurdan başvurucuya dilin dönüşümü ve CTS Birimleri” başlıklı oturumda ise Prof. Dr. Nüket Ergeç moderatörlüğünde Panelistler; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Koçakgöl, Atılım Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Damla Gülseren Songur Hacıgüzeller ve Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Akbaş Uslu tarafından sunumlar yapıldı. Soru ve cevap bölümüyle çalıştay sona erdi.