Çukurova Üniversitesi Güney Kampüs alanında bulunan Toroslar Kız Öğrenci Yurdu’nda skandal olarak nitelendirilebilecek bir iddia ortaya atıldı.

Edinilen bilgilere göre, sıcak havaların etkisini gösterdiği şu günlerde Toroslar Kız Öğrenci Yurdu’nda klimaların bir süredir çalışmadığı öğrenildi. Yurtta barınan öğrencilerin tüm girişimlerine karşın, yetkililerin bu konuda somut bir adım atmaması, “yetkililer uyuyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

Ayrıca öğrenciler internete de erişim sağlayamıyor. Kız yurdunda internetin çalışmaması, yüzlerce öğrenciyi mağdur ediyor. Sorunu bir türlü çözemeyen yurt yöneticilerinin duyarsızlığı, öğrencilerin büyük tepkisine yol açtı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurdunda yaşanan klima ve internet sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çintimar’a da seslenerek, “Kimi yurtlarda asansör kazasında arkadaşlarımız ölüyor. Bizler de burada internete erişemiyoruz, klimalarımız çalışmıyor. Bu çağda böyle bir durum olur mu?” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.