İstanbul’un Etiler semtinde gösteren bir restorana yönelik gerçekleştirilen operasyon, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İddiaya göre arkadaşlık uygulamaları üzerinden tanıştıkları kadınlar tarafından restorana davet edilen bazı kişiler, kendilerine yüksek tutarlı hesap çıkarıldığını öne sürerek şikâyetçi oldu.
Şikâyetlerin ardından harekete geçen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, işletmede inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda organizasyonun sistematik şekilde yürütüldüğü iddiası üzerine operasyon düzenlendi.
RESTORANDA OPERASYON DÜZENLENDİ
Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda işletmede bulunan 5 kadın ile 4 çalışangözaltına alındı. Soruşturmanın genişletilmesi üzerine organizasyonu yönettiği öne sürülen Burak A. ile restoranın sahibi olduğu belirtilen Muhammet Aydın da gözaltına alındı.
Yetkililer, mağdur olduklarını belirten 6 kişinin ifadeleri doğrultusunda soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
ARKADAŞLIK UYGULAMASI İDDİASI
Soruşturma dosyasındaki iddialara göre, bazı kadınlar arkadaşlık uygulamaları üzerinden tanıştıkları kişileri restorana davet etti. Daha sonra müşterilere piyasa değerinin çok üzerinde hesap çıkarıldığı ve baskı altında ödeme yaptırıldığı öne sürüldü.
Polis ekipleri, olayın organize bir yapı tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini araştırıyor.
MUHAMMET AYDIN DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ
Ferdi Tayfur’un damadı Muhammet Aydın, son dönemde farklı adli süreçlerle de gündeme gelmişti. Hakkında daha önce resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık iddialarıyla dava açıldığı kamuoyuna yansımıştı.
