Discord'un yeni özelliğiyle ilgili çok fazla yorum yapılıyor. Öyle ki gelen güncellemeyle birlikte mobil uygulama kullananlar bu özelliğe fazlasıyla aşina olacak. Rakip uygulamalarında hali hazırda olan ve sıkça kullanılan sesli mesaj özeliği, artık Discord'da da aktif olarak kullanılabilecek.

Discord Sesli Mesaj Özelliği Nedir?

Discord sesli mesaj özelliği, yazı yerine sesinizi aktararak iletişim kurmanızı sağlamaktadır. Tek seferlik sesli mesaj göndermenizi sağlar. Böylelikle sürekli olarak konuşmaktan ziyade siz istediğiniz zaman karşı tarafa ses gönderirsiniz. Whatsapp, Facebook, Instagram gibi uygulamalarda hali hazırda var olan ve milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı bir özellikti.

Yalnızca Mobilden Ses İletilecek!

Mobil uygulamaya gelen bu özellik neticesinde, yalnızca mobilden ses iletimi yapabilirsiniz. Onun haricinde farklı bir işlem sağlamanız mümkün olmayacak. Dinleme konusunda cihaz sınırlaması yoktur. Bilgisayardan da tabletten de sesli mesaj dinleyebilirsiniz. Ancak yalnızca telefonunda Discord olanların sesli mesaj göndereceğini belirtelim.

Bazı Gruplarda Sesli Mesaj Gönderilemeyecek

Bireysel mesajlaşmalarda kullanabileceğiniz sesli mesaj özelliği, aynı zamanda belirli grupları kapsıyor. 200 üyenin altında olan gruplarda sesli mesaj kullanılabilir. Daha fazla üyeye sahip gruplarda ise ne yazık ki bu özellik kullanılamayacak. Ancak yine de Discord'un bu konuda çalışmalarına devam ettiği ve yakın zamanda yayınlayacağı güncelleme ile tam kapsamlı bir özelliğe imza atacağı düşünülmekte. Bakalım Discord fark yaratmaya devam edecek mi?