Halkbank'ın sunduğu birinci kredi seçeneği olan "Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi," maaşını bankadan alan veya maaşını Halkbank'a taahhüt eden emekli müşterilere yönelik bir finansman çözümüdür. Bu kredi ile emekliler, cazip faiz oranları ve uygun geri ödeme seçenekleri ile ihtiyaçlarına hızlı çözümler bulabilirler.

Kredi tutarı, 50.000 TL'ye kadar olan miktarlar için 36 ay vadeye kadar, 50.001 TL - 100.000 TL arasındaki tutarlar için 24 ay vadeye kadar ve 100.001 TL üzeri tutarlar için 12 ay vadeye kadar kullanılabilmektedir. Emekliler, aylık eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli veya 3 ayda bir eşit taksitli ödeme seçeneklerinden birini tercih edebilirler.

Yıllık toplam maliyet oranı, faiz, tahsis ücreti ve vergileri içermekte olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır. Kredi faiz oranları, belirli şartları sağlayan müşterilere uygulanmaktadır, bu şartlar arasında en az kredi taksit tutarı kadar Açık Hesap açtırmak, kredi kartı almak, otomatik ödeme talimatı vermek, Hayat Sigortası yaptırmak ve Halkbank İnternet/Mobil/Dialog üyeliklerinden en az bir tanesini yaptırmak bulunmaktadır.

Hayat sigortası primi, müşterinin yaşı ve kredi tutarına bağlı olarak değişmekte olup, örnek bir senaryo üzerinden 60 yaşında bir müşteri için yıllık sigorta primi 1.451,20 TL'dir.

Halkbank, kredi şartlarında değişiklik yapma ve kredi kullandırımını durdurma hakkını saklı tutar. Emekliler, başvurularını Halkbank İnternet Şubesi, Halkbank Mobil Şube veya en yakın Halkbank Şubesi aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

Emekli Mini Kredi ise maaşını Halkbank'tan alan veya maaşını bankaya taahhüt eden emekli müşterilere özel bir finansman seçeneğidir. 5.000 TL'ye kadar olan nakit ihtiyaçları için sunulan bu kredi, aylık %3,85 faiz oranı ve bütçeye uygun geri ödeme seçenekleriyle dikkat çekiyor. Kredi tutarı, 36 ay vadeye kadar kullanılabilmekte olup, ödeme koşulları ve yıllık toplam maliyet oranı belirli şartlara bağlı olarak değişmektedir.