Asgari ücretliler için 2023 yılı Ocak ayından bu yana 8500 TL net ödeme yapılıyor. Emekliye geçtiğimiz ay 2000 TL'lik zam gelmişti. Bu zammın hemen ardından asgari ücretliler için de bir zam kararı çıkacak mı merak konusu oldu. Öyle bir duyuru geldi ki en düşük maaş ödemesi 10 bin TL'nin üzerine çıktı.

Belediye Personeline Zam Yapıldı!

Belediye personellerinin zam sonrasında aldığı en düşük maaş ödemesi güncellendi. Söz konusu toplu iş sözleşmesi İncirliova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleşti. Bu sözleşme sonrasında önemli detaylar ortaya çıktı. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yapmış olduğu açıklamada toplu iş sözleşmesine dair şu ifadeleri kullandı:
”Çalışanlarımızı zamlar ve enflasyona karşı ezdirmedik, İncirliova Belediyesi’nde bugün itibariyle en düşük maaş 10 bin 410 lira oldu. Ayrıca çalışanlarımızın bayram ikramiyelerini bugün itibariyle hesaplarına yatırdık. Belediye-İş Sendikası ile imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz işçilerimize, emekçimize hayırlı olsun.”

İşçi Maaşları Arttı

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte çalışanların maaşında ciddi oranda bir artış meydana geldi. Şimdi ise en düşük maaş ödemesinin 10 bin 410 TL olduğu ifade ediliyor. Belediyenin çalışanlarına bayram ikramiyesi ödediğini de belirtelim. Sendika aracılığı ile yapılan anlaşmalar sonrasında işçi maaşları arttı ve çeşitli haklar sağlandı. Belediyeler, her yıl yapmış oldukları toplu iş sözleşmesi (TİS) ile birlikte personellerine maaş zammı uyguluyor.