Prim gün sayısı ile ilgili yeni düzenleme açıklandı. EYT sorunu artık çözüldü-  Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun çözülmesinin ardından, prim gün sayısıyla ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Bu düzenlemeler sayesinde, 4.4 milyon EYT'li vatandaşın yarısı emeklilik hakkını yakalayabildi. Günümüzde emeklilik, birçok insanın hayatının bir dönüm noktasıdır. Ancak, emeklilik yaşına ulaşmak için geçen yıllar bazen uzun ve yorucu olabilir. Neyse ki, Türkiye'de 1999 yılından sonra sigortalı olan 4A, 4B ve 4C'liler için yeni bir emeklilik fırsatı doğdu. Eski emeklilik yasası olan EYT sorunu çözüldükten sonra, prim gün sayısı ile ilgili yeni düzenlemeler devreye girdi ve bu düzenlemeler sayesinde, 4.4 milyon EYT'li vatandaşın yarısı emeklilik hakkını yakalayabildi.

Kısmi Emeklilik Fırsatı ve Şartları

8 Eylül 1999 sonrasında sigorta girişi bulunan vatandaşlar için kısmi emeklilik fırsatı ortaya çıktı. Kısmi emeklilikten yararlanacak olan vatandaşlar, belirli bir prim gün sayısı ve yıl şartını yerine getirdiğinde yaş bekleme süresine tabi olmadan emekli olabilecekler. Kısmi emeklilikten faydalanmak isteyen vatandaşlar için gereken şartlar şunlardır:

  • 15 yıl sigorta primi ödemiş olmak,
  • 3.600 gün prim ödemiş olmak.

Kısmi emeklilik hakkını elde etmek için vatandaşların bu şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Çalışırken Emeklilik Haklarını Kullanma İmkanı

Kısmi emeklilik hakkından faydalanan vatandaşlar, emekli olmanın yanı sıra çalışmaya da devam edebilirler. Bu sayede, emekli maaşını alarak çalışmaya devam eden vatandaşlar, çift maaş hakkını elde edebilirler. Bu durum, emekli vatandaşlar için ekonomik açıdan bir rahatlama sağlarken, aynı zamanda işgücü piyasasına da olumlu bir etki yapabilir.

Bakan Bilgin'den Prim Gün Sayısı ile İlgili Yeni Düzenlemeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT sorununun ardından prim gün sayısı sınırına takılan vatandaşlar için emeklilik yaşı düşürülmesi konusunda önemli bir adım atıldığını duyurdu.